Индонезия обяви детайли по сделката за Су-35

32 прочитания

Индонезийското МО даде детайли за сделката за покупка на 11 многоцелеви изтребителя Су-35 от Русия. Стойността на сделката е $1,14 млрд. и тя е била подписана официално на 10 август 2017 г.

Съгласно договора 11-те изтребители Су-35 струват $1,14 млрд., като половината от сумата ще бъде покрита с бартерно споразумение между правителствата на Русия и Индонезия. Тази част на сделката ще се движи от руската държавна корпорация „Ростех” и индонезийската PPI.

Неофициално е известно, че сред стоките, които Русия ще получи в замяна на изтребителите, влизат гума, машини и оборудване, кафе, какао, текстил, чай, преработена риба, дървесина, смоли, хартия и продукти от отбранителната промишленост на Индонезия. Стойността на стоките се определя от руската страна.

Доставката на 11-те Су-35 трябва да стане в рамките на две години от подписването на сделката, тоест до август 2019 г.

Индонезия купува Су-35 за замяна на своите остарели леки изтребители F-5E/F Tiger II, които в момента са част от 14-та ескадрила, базирана на остров Ява. В момента по щат там има осем F-5E и три F-5F, но реално са изправни само два изтребителя.

Според съобщението на индонезийското МО, 11-те Су-35 ще въоръжат 11-та ескадрила на ВВС на страната, която в момента разполага с 11 броя Су-30МК и пет Су-27СКМ. Въпросните машини ще въоръжат 14-та ескадрила, която от своя страна ще пенсионира своите F-5.

Индонезия ще стане втория експортен клиент на Су-35 след Китай, който през ноември 2015 г. подписа договор за 24 изтребителя. Тяхната доставка започна през декември 2016 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Singapore Airlines започна да извежда от експлоатация A380
Следваща публикация
Прототипът на Ил-112В е получил двигатели
32 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Гърция чака оферта за модернизация на своите F-16

Гърция очаква в близките седмици Lockheed Martin да даде оферта за модернизация на флота от изтребители F-16C/D. На нейна база ще бъде взето решение как да се процедира занапред. Това съобщава гръцкия сайт Defense Greece.

Гърция ще купи още шест Rafale

Гърция ще купи още шест многоцелеви изтребителя Dassault Rafale. Това съобщи гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.…

Гръцките ВВС ще охраняват небето на Македония

Гръцките ВВС ще извършват мисията „ер полисинг” над Македония, след присъединяването на страната в НАТО. За това са се споразумели днес, 2 април 2019 г., премиерите на Гърция и Македония.

Меню