Френски CL-415 блъсна баржа при излитане

40 прочитания

Френска летяща амфибия Bombardier CL-415 се блъсна в дървен стълб прикрепен към кей. Инцидентът, който е станал в неделя, 27 август 2017 г., се е разминал без пострадали и е бил заснет на видео.

Два CL-415, които се числят към френската Гражданска защита (Sécurité Civile), са излитали в двойка от река Рона, след като са заредили вода. Те са участвали в гасене на пожар край град Ним, Южна Франция.

От заснетите кадри се вижда, че първата машина преминава много близо до баржа на реката, а втората (с регистрация F-ZBFN) директно удря дървен стълб с края на полукрилото си. Веднага след инцидента машината се е приземила и ѝ е направен оглед.

Няма сериозни поражения по самолета, няма пострадали на земята или на борда. Sécurité Civile води разследване.

Организацията разполага с 12 противопожарни амфибии CL-415.

Свързани теми

Предишна публикация
За шести и вероятно последен ден Ми-17 гаси пожара край Кресненското дефиле
Следваща публикация
Пети ден вертолети на ВВС се борят с пожара в Кресненското дефиле
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

E-2 се разби в САЩ

Летящ радар E-2C Hawkeye се е разбил в американския щат Вирджиния. Случката е станала вчера,…

Има сходства между катастрофите в Етиопия и Индонезия на 737 Max

Предварителните данни извлечени от черните кутии на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines показват сходства с катастрофата на същия тип от миналия октомври в Индонезия. Това е съобщил днес, 17 март 2019 г., министърът на транспорта на Ериопия Дагауит Магес, цитиран от CNN.

Италианската пожарна получи два AW139

Италианската национална пожарна (Vigili del Fuoco) получи първите два двудвигателни вертолета AW139, които ще им помогнат за рязка модернизация на възможностите за отговаряне на бедствия и аварии.

Катастрофа с Ан-26 в Казахстан

Военно-транспортен самолет на казахстанската служба за гранична охрана катастрофира при опит за кацане на Алмати.…

Предизвестен инцидент

На 26 април 2012 г. сутринта при излитане за полет в рамките на българско-американското учение „Тракийска звезда 2012” се разби двуместен учебно-тренировъчен изтребител МиГ-29УБ. Какво, как и защо се случи в тази априлска сутрин? На тези въпроси се опитва да отговори Красимир ГРОЗЕВ.

Статията е публикувана оригинално в сп. АЕРО бр. 45 (май 2012 г.)  

Генерал Стойков: Екипажът на вертолета Cougar не е имал достатъчно нальот

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков заяви днес, 23 август 2018 г., че екипажът на авариралия вертолет Cougar е имал малко нальот, което може да е довело до това, че не е реагирал по най-правилния начин на възникналата ситуация.

Меню