Френски CL-415 блъсна баржа при излитане

37 прочитания

Френска летяща амфибия Bombardier CL-415 се блъсна в дървен стълб прикрепен към кей. Инцидентът, който е станал в неделя, 27 август 2017 г., се е разминал без пострадали и е бил заснет на видео.

Два CL-415, които се числят към френската Гражданска защита (Sécurité Civile), са излитали в двойка от река Рона, след като са заредили вода. Те са участвали в гасене на пожар край град Ним, Южна Франция.

От заснетите кадри се вижда, че първата машина преминава много близо до баржа на реката, а втората (с регистрация F-ZBFN) директно удря дървен стълб с края на полукрилото си. Веднага след инцидента машината се е приземила и ѝ е направен оглед.

Няма сериозни поражения по самолета, няма пострадали на земята или на борда. Sécurité Civile води разследване.

Организацията разполага с 12 противопожарни амфибии CL-415.

Свързани теми

Предишна публикация
За шести и вероятно последен ден Ми-17 гаси пожара край Кресненското дефиле
Следваща публикация
Пети ден вертолети на ВВС се борят с пожара в Кресненското дефиле
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

B-17 катастрофира в САЩ

Бомбардировач-ветеран B-17G катастрофира при опит за аварийно кацане на летището Брадли Интернешънал, Кънектикът. При инцидента са загинали седем души, а други седем са ранени.

Открити са останките на японския F-35A

Японските въоръжени сили са заявили, че в Тихия океан са намерени останките от изчезналия изтребител F-35A. Те са били открити през нощта от кораби и самолети, които са издирвали машините.

Меню