Вертолети на ВВС отново гасят горски пожари

27 прочитания

Два вертолета Ми-17 от състава на 24-та авиобаза се включиха днес, 31 август 2017 г., в потушаването на пожара, възникнал край село Красново, община Хисаря, област Пловдив. Това съобщават от МО.

Първият вертолет излетя от авиобазата в 16,53 часа и до 18,26 часа направи 11 захода. Горските масиви бяха облени с над 22 тона вода от въздуха.

Вторият вертолет Ми-17 излетя от авиобаза Крумово в 18,35 часа и до 20,24 часа направи 19 захода. За това време районът на пожара беше облян с близо 38 тона вода.

Преди два дни приключи шестдневната борба с огъня край Кресненското дефиле. Тогава два военни Ми-17 хвърлиха над 700 тона вода над огромния горски пожар.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: МиГ-29 е по-добър от един от кандидатите за нов изтребител
Следваща публикация
РВД обяви дни на отворени врати
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството прие решение за откриване на ВВВУ

На свое заседание днес, 10 април 2019 г., Министерският съвет прие решение за откриване на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като национален устойчив образователен център за подготовка на високо професионални кадри за Военновъздушните сили (ВВС) на Република България, Европейската система за въздушен транспорт и свързаните с въздухоплаването сектори на икономиката. Това съобщиха от МО.

Български и сръбски МиГ-29 стрелят на Шабла (галерия)

Български и сръбски изтребители МиГ-29 извършиха бойни стрелби на зенитния полигон „Шабла“. И двете страни участваха в стрелбите с по два едноместни и един двуместен МиГ-29, и двете страни стреляха с ракети „въздух – въздух“ Р-60МК и Р-73Э. Полетите се осъществяваха от авиобаза Граф Игнатиево. Повече за стрелбите може да прочетете тук.

Меню