ОАЕ иска да купи повече от една ескадрила Су-35

43 прочитания

Обединените арабски емирства (ОАЕ) имат намерение да купят повече от една ескадрила многоцелеви изтребители Су-35, а договорът може да бъде подписан до края на годината. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на собствен източник в руските служби за военно-техническо сътрудничество.

„Те (ОАЕ – бел. ред.) искат доста повече от една ескадрила, но точните бройки ще обсъждаме в хода на преговорите, които може би ще се проведат през ноември, по време на авиационното изложение в Дубай”, заявява източникът на ТАСС и уточнява, че договорът за това може да стане факт до края на годината.

ТАСС не са успели да получат официално потвърждение на новината си.

През февруари 2017 г. ОАЕ и Русия подписаха договор за сътрудничество в авиационната област, който включваше намерение за съвместна разработка на лек изтребител от пето поколение и предварително споразумение за покупката на тежкия многоцелев изтребител Су-35.

ВВС на ОАЕ днес експлоатират три ескадрили F-16E/F (около 75 самолета) и още три ескадрили Mirage 2000 (около 70 самолета). На фона на мащабното превъоръжаване, което върви във всички държави от Персийския залив за сега ОАЕ не е правила голяма поръчка за нови бойни самолети.

Су-35 в момента се експлоатира от Русия и Китай, чакат се и доставки в Индонезия.

Свързани теми

Предишна публикация
В Хърватска ще има състезание F-16 срещу Gripen
Следваща публикация
Окончателният доклад за издирването на полет MH370 не може да даде категорични отговори
43 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Gripen E лети с Meteor

През октомври 2018 г. Saab успешно изпълни тестов полет с Gripen E, въоръжен за първи път с ракетата за далечен въздушен бой MBDA Meteor.

САЩ виждат нови клиенти за F-35 в Европа

САЩ виждат нови потенциални клиенти за F-35 на Стария континент, включително и страни от Източна Европа. Това е заявил вчера, 4 април 2019 г., вицеадмирал Матиас Уинтър, шеф на програмния офис на F-35 в Пентагона.

Държавният департамент на САЩ разреши експорта на Super Hornet за Канада

Държавният департамент на САЩ разреши експорта на 18 многоцелеви изтребителя Boeing F/A-18E/F Super Hornet за Канада. Ориентировъчната стойност на сделката е $5,23 млрд., но тя е все по-малко вероятно да се реализира, след търговските спорове между Boeing и канадския самолетостроител Bombardier.

Меню