Инцидент с A320 на БАК

11 прочитания

Airbus A320 на Българиан еър чартър (БАК) е претърпял инцидент с двигателя си по време на полет между Братислава и София на 9 октомври 2017 г. Това съобщава The Aviation Herald.

Машината с регистрация LZ-LAD се е намирала в Братислава за техническа поддръжка. Малко след достигане на крайсерската височина на полет от 10 060 m се е появило съобщение за отказ в двигател номер 2 (според The Aviation Herald съобщението е било „ENG2 FUEL FLOW LOW“). Екипажът е включил двигателя на режим Idle (малка газ) и е слязъл на височина от 7600 m, но е продължил полета си към София.

На захода за кацане в София се е появило ново съобщение за отказ („ENG2 FADEC ALTERNATOR“) и моторът е бил изключен. Самолетът се е приземил успешно в София.

Специализирано звено за разследване на авиационни събития е класифицирала инцидента като „сериозен” и е стартирала разследване.

LZ-LAD има сериен номер MSN 353. Машината е произведена през юли 1992 г. и се задвижва от два мотора V2500. Българиан еър чартър я експлоатира от ноември 2016 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Откриват линия Баку – София
Следваща публикация
Константин Попов: Докладът на комисията за изтребителите бе обективен
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Аварира Ми-171 на македонската полиция

Транспортен вертолет Ми-171Е от състава на вертолетния отряд към македонската полиция е аварирал днес, 4 май 2020 г., на летище Скопие. Няма загинали.

AirAsia преговаря за A321XLR

Малайзийската нискотарифна авиокомпания AirAsia води преговори с Airbus за покупка на новата версия на A321neo с още по-голяма далечина на полета, която в момента е известна, като A321XLR. Това съобщава Reuters, позовавайки е на собствени източници.

МиГ-29 катастрофира в Полша

Изтребител МиГ-29 от състава на полските ВВС е катастрофирал тази нощ при изпълнение на тренировъчен полет. Пилотът му е загинал.

Възобновяват търсенето на полет MH370

Подводното издирване на полет MH370 ще бъде възобновено съвсем скоро. Операцията ще бъде извършена от компанията Ocean Infinity, която ще използва автономни подводни апарати.

Два самолета се блъснаха на земята на летище Бен Гурион

Boeing 737 се сблъска на земята с Boeing 767 по време на наземни операции на израелското летище Бен Гурион, край Тел Авив. При инцидента, който е станал днес, 28 март 2018 г., няма пострадали, но има сериозни поражения по двата самолета.

Меню