Инцидент с A320 на БАК

61 прочитания

Airbus A320 на Българиан еър чартър (БАК) е претърпял инцидент с двигателя си по време на полет между Братислава и София на 9 октомври 2017 г. Това съобщава The Aviation Herald.

Машината с регистрация LZ-LAD се е намирала в Братислава за техническа поддръжка. Малко след достигане на крайсерската височина на полет от 10 060 m се е появило съобщение за отказ в двигател номер 2 (според The Aviation Herald съобщението е било „ENG2 FUEL FLOW LOW“). Екипажът е включил двигателя на режим Idle (малка газ) и е слязъл на височина от 7600 m, но е продължил полета си към София.

На захода за кацане в София се е появило ново съобщение за отказ („ENG2 FADEC ALTERNATOR“) и моторът е бил изключен. Самолетът се е приземил успешно в София.

Специализирано звено за разследване на авиационни събития е класифицирала инцидента като „сериозен” и е стартирала разследване.

LZ-LAD има сериен номер MSN 353. Машината е произведена през юли 1992 г. и се задвижва от два мотора V2500. Българиан еър чартър я експлоатира от ноември 2016 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Константин Попов: Докладът на комисията за изтребителите бе обективен
Следваща публикация
Откриват линия Баку – София
61 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Появиха се нови следи към местонахождението на полет MH370

Австралийското бюро за транспортна безопасност (ATSB) публикува два нови доклада, които обобщават събраните данни по време на издирването на полет MH370 на Malaysia Airlines. В тях са включени нови сателитни снимки, за които се твърди, че хвърлят нова светлина по въпроса с изчезналия Boeing 777.

Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите

Комисията за разследване на авиационното произшествие с вертолет Ми-17 завърши своята работа с доклад за възможните причини. Това съобщи МО днес, 9 юли 2018 г., но от военното ведомство не съобщават за резултатите и обявиха, че докладът е „поверителен”.

Катастрофа с хърватски OH-58D

Разузнавателно-ударен вертолет OH-58D Kiowa Warrior от състава на ВВС на Хърватско е катастрофирал днес, 27 януари 2020 г. Единият пилот е загинал, а другият все още се издирва.

Откриха паметна плоча за загиналия майор Георги Анастасов

По случай една година от катастрофата с вертолет AS 565 MB Panther и смъртта на неговият командир майор Георги Анастасов, на 4 юли 2018 г. в морската вертолетна авиобаза „Чайка” се проведе военен ритуал за откриване на обновената паметна плоча на загиналите военнослужещи от формированието. Това съобщиха от ВМС.

Меню