Инцидент с A320 на БАК

44 прочитания

Airbus A320 на Българиан еър чартър (БАК) е претърпял инцидент с двигателя си по време на полет между Братислава и София на 9 октомври 2017 г. Това съобщава The Aviation Herald.

Машината с регистрация LZ-LAD се е намирала в Братислава за техническа поддръжка. Малко след достигане на крайсерската височина на полет от 10 060 m се е появило съобщение за отказ в двигател номер 2 (според The Aviation Herald съобщението е било „ENG2 FUEL FLOW LOW“). Екипажът е включил двигателя на режим Idle (малка газ) и е слязъл на височина от 7600 m, но е продължил полета си към София.

На захода за кацане в София се е появило ново съобщение за отказ („ENG2 FADEC ALTERNATOR“) и моторът е бил изключен. Самолетът се е приземил успешно в София.

Специализирано звено за разследване на авиационни събития е класифицирала инцидента като „сериозен” и е стартирала разследване.

LZ-LAD има сериен номер MSN 353. Машината е произведена през юли 1992 г. и се задвижва от два мотора V2500. Българиан еър чартър я експлоатира от ноември 2016 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Константин Попов: Докладът на комисията за изтребителите бе обективен
Следваща публикация
Откриват линия Баку – София
44 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

10 години Lufthansa Technik в България

Десет години след стъпването си в България германската компания за базово техническо обслужване и ремонт на самолети Lufthansa Technik (Луфтханза Техник) отбелязва много сериозни постижения. Дейността по същество на софийския клон на компанията, наречен Lufthansa Technik Sofia (LTSF), започва на 28 октомври 2008 г. и едва ли някой си е представял, че в годините ще бъде постигнато толкова много.

Китай купува 300 самолета от Airbus

Китайската държавна компания China Aviation Supplies Holding Company е подписала споразумение за покупка на 300 пътнически самолети от европейския самолетостроител Airbus. Това стана днес, 25 март 2019 г.

Hürkuş-B се разби в Турция

Турбовитлов учебно-тренировъчен самолет TAI Hürkuş-B се разби в Турция. Екипажът се е катапултирал успешно. Това…

HH-60 катастрофира в Ирак

Вертолет HH-60G Pave Hawk от състава на ВВС на САЩ е катастрофирал вчера, 15 март 2018 г., в Ирак. Загинали са всички намиращи се на борда му седем души.

Меню