Достигнаха до останките на катастрофиралия лек самолет в Македония

1K прочитания

Спасителните и разследващи екипи са достигнали до останките на катастрофиралия в Македония лек самолет Cessna P210N. Потвърдена е смъртта на всички четирима намиращи се на борда, както и че те са български граждани.

Останките са били достигнати днес, 3 април 2019 г., преди обед. Самолетът се е разбил в склона на планината на надморска височина от 2200 m. и е избухнал в пламъци. Не е имало никакъв шанс за оцеляване на намиращите се на борда му.

Македонското МВР официално потвърди, че на борда са се намирали четирима български граждани – мъж, жена и двете им деца, едното от които е било непълнолетно. Самолетът е бил управляван от мъжа, който е бил роден през 1970 г. Самолетът, който е имал германска цивилна регистрация (D-EUIB), е бил негово притежание.

Разследването на инцидента се води от македонските органи за разследване на авиационни произшествия и от местната прокуратура. Те са съобщили, че в момента се работи по всички възможни версии.

В медиите изтече и разговор между пилота на катастрофиралия самолет и македонското РВД, но той не дава много нова информация. Пилотът съобщава за турболенции и облачност, като се е опитвал да заобиколи голям облак. От РВД са съобщили на пилота, че долния край на облаците е над най-високата точка на планината там.

Македонски медии съобщават и че метеорологичните условия в района, в който е станала катастрофата са традиционно проблемни за леката авиация.

Самолетът излетя вчера, 2 април 2019 г., в 15,10 часа от охридското летище „Св. Апостол Павел“ с курс към София, но пилотът е докладвал силна турболенция по маршрута и е поискал кацане в Скопие, след което го е отказал и е решил да продължи по маршрута. Машината е изгубена от македонските радари в 16,16 часа местно време.

Свързани теми

Предишна публикация
C-27J превози ранената курсантка до София
Следваща публикация
Лек самолет с четирима българи катастрофира в Македония
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

F-35B се разби при тренировъчен полет в САЩ

Изтребител F-35B от състава на Корпуса на морската пехота на САЩ се разби при тренировъчен полет в Южна Каролина. Пилотът се е катапултирал успешно. Това е станало вчера, 28 септември 2018 г.

Boeing 737 катастрофира в Индонезия

Пътнически самолет Boeing 737 Max 8 катастрофира малко след излитане от индонезийската столица Джакарта. Това стана днес, 29 октомври 2018 г. Няма оцелели сред намиращите се 189 души на борда му.

E-2 се разби в САЩ

Летящ радар E-2C Hawkeye се е разбил в американския щат Вирджиния. Случката е станала вчера,…
Меню