ВВС отбелязват празника си на 16 октомври

92 прочитания

С тържествени ритуали, концерт, ден на отворените врати във Враждебна и вход свободен в Музея на авиацията в Крумово, ще бъде отбелязан Празника на авиацията и ВВС. Всички събития ще станат факт на 16 октомври 2017 г. Това съобщават от МО.

Военният министър и началникът на отбраната ще присъстват от 10,00 часа на тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад „Народно събрание“ в София. В него ще участват също командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от ВВС, ветерани от военната ни авиация.

В знак на признателност към българските военни авиатори в 10,00 часа военнослужещи от Военновъздушните сили ще поднесат венци и цветя в Алеята на летците в Централните софийски гробища и пред паметника на загиналите летци в столичния квартал „Иван Вазов“.

В 11,30 часа същия ден в театър „Българска армия“ ще започне тържественото събрание-концерт за отбелязването на 105-та годишнина от създаването на българските Военновъздушни сили. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще наградят военнослужещи и цивилни от състава на Военновъздушните сили, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на задачите си.

По повод празника в авиобаза Враждебна е организиран Ден на отворените врати. От 10,00 часа на 16 октомври гостите на авиобазата ще могат да разгледат самолети на военната транспортна авиация.

На този празничен ден Музеят на авиацията в Крумово (филиал на Националния военноисторически музей) ще работи с вход свободен. Посетителите ще могат да разгледат външната и вътрешната експозиция на музея, ще имат достъп до кабината на самолет МиГ-21бис, а в салона на пътническия самолет Ан-24 ще бъде представен филм за историята на българската авиация. За малките гости на музея е предвидена игра „Летец-откривател“.

Свързани теми

Предишна публикация
Откриват линия Баку – София
Следваща публикация
Президентът Радев: Политиците не трябва да се крият зад хората с пагон
92 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Свръхнатоварване в бойното дежурство отчитат в Граф Игнатиево

На 11 януари 2018 г. в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от авиобазата.

Български C-27J прибра двама сънародници пребивавали в Китай (обновена със снимки)

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на ВВС на България изпълни задача по транспорт на двама български граждани от Франция до София. Те бяха евакуирани от китайския град Ухан, където върлува новият коронавирус.

Министър Каракачанов се оплака, че има опит за саботаж на поддръжката на МиГ-29

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се оплака, че външни фактори се опитват да саботират сключването на договор за поддръжката на българските изтребители МиГ-29. Това той заяви в предаването „Годината” по Дарик радио днес, 16 декември 2017 г.

Красимир Каракачанов: Ще ремонтираме и Су-25, в момента летят четири

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че има амбицията да се ремонтирт за малко средства щурмовите самолети Су-25. Според него, в момента летят четири такива самолета. Това каза той днес, 10 април 2018 г. в сутрешния блок на БНТ1.

Меню