Wizz Air обяви, че ще лети от София до израелския курортен град Ейлат

8 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air днес, 9 август 2018 г., обяви нова линия: от София до град Ейлат в Израел.

Стартирайки от 10 ноември 2018 г., новият маршрут на авиокомпанията ще се обслужва два пъти седмично, във вторник и събота, предоставяйки на клиентите удобен график за морска ваканция и бягство за уикенда. Местата по маршрута вече са в продажба.

Ейлат, известен като ваканционната столица на Израел, е най-южният град в страната. Като оазисното градче на брега на Червено море, Ейлат предлага на посетителите си великолепно съчетание от планински пустинен пейзаж, красив залив и слънчево време през цялата година.

След като тази година Wizz Air вече добави Ница, Малага, Атина и Лисабон към софийската си мрежа, Ейлат става петата слънчева дестинация, с която авиокомпанията ще свърже българската столица през 2018 г. Вземайки предвид и маршрута Варна-Виена, който също стартира тази година, днес Wizz Air вече предлага 45 нискотарифни маршрута от България.

Първият полет от София на Wizz Air излетя през септември 2005 г. От тогава насам авиокомпанията се утвърди като пазарен лидер в страната и е превозила над 12 милиона пътници от и до трите български летища София, Варна и Бургас, като непрекъснато разширява дейността си.

Днес Wizz Air има осем самолета в България – седем в София и един на летище Варна, и екипаж от 350 служители, ориентирани към клиента.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: Предпочитам нови изтребители
Следваща публикация
Примиерът Борисов: По-бързо да приключваме конкурсите, че да получим новата техника
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair отлага получаването на първите 737 Max

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че отлага доставката на първите пет Boeing 737 Max за края на тази година. Причината за това е, че в момента типът е спрян от полети и доставки не се извършват.

До два месеца летище София ще бъде пуснато на концесия

Концесията на летище София може да бъде рестартирана до месец и половина – два, заяви транспортният министър Ивайло Московски, цитиран от сайта Investor.bg. Летището отбелязва днес 80 години от създаването си.

Wizz Air стартира ежедневни полети София – Атина

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов маршрут от България. С ежедневни полети, стартиращи на 25 март 2018 г., най-новата линия на Wizz Air ще свърже София със столицата на Гърция, Атина.

Меню