Wizz Air обяви, че ще лети от София до израелския курортен град Ейлат

8 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air днес, 9 август 2018 г., обяви нова линия: от София до град Ейлат в Израел.

Стартирайки от 10 ноември 2018 г., новият маршрут на авиокомпанията ще се обслужва два пъти седмично, във вторник и събота, предоставяйки на клиентите удобен график за морска ваканция и бягство за уикенда. Местата по маршрута вече са в продажба.

Ейлат, известен като ваканционната столица на Израел, е най-южният град в страната. Като оазисното градче на брега на Червено море, Ейлат предлага на посетителите си великолепно съчетание от планински пустинен пейзаж, красив залив и слънчево време през цялата година.

След като тази година Wizz Air вече добави Ница, Малага, Атина и Лисабон към софийската си мрежа, Ейлат става петата слънчева дестинация, с която авиокомпанията ще свърже българската столица през 2018 г. Вземайки предвид и маршрута Варна-Виена, който също стартира тази година, днес Wizz Air вече предлага 45 нискотарифни маршрута от България.

Първият полет от София на Wizz Air излетя през септември 2005 г. От тогава насам авиокомпанията се утвърди като пазарен лидер в страната и е превозила над 12 милиона пътници от и до трите български летища София, Варна и Бургас, като непрекъснато разширява дейността си.

Днес Wizz Air има осем самолета в България – седем в София и един на летище Варна, и екипаж от 350 служители, ориентирани към клиента.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: Предпочитам нови изтребители
Следваща публикация
Примиерът Борисов: По-бързо да приключваме конкурсите, че да получим новата техника
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 5

АВИОКАСТ се завръща след дълго отсъствие, този път за постоянно. Първият епизод на подновената поредица…

НАТО-вският E-3A AWACS достигна София

Самолет за далечно радиолокационно откриване и управление E-3A от състава на компонента на НАТО беше демонстриран днес, 5 юни 2018 г., на летище София. Машината с регистрация LX-N90453 кацна точно в 12,30 часа на столичното летище и се придвижи към стоянката където бе показана на представители на българското МО, ВВС и журналисти.

Wizz Air е превозила 30 млн. пасажери за 12 месеца

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов пътнически рекорд в историята си. През последните 12 месеца авиокомпанията е превозила внушителните над 30 млн. пътници, след като операциите ѝ в Европа нараснаха с 24% в сравнение със същия период на миналата година.

Wizz Air обяви, че печалбата ѝ е скочила с 22%

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви, че нетната ѝ печалба се е повишила до €275 млн., което е скок с 22% в сравнение с показанията за предишната финансова година. Това съобщава Reuters.

Всички кандидати са допуснати до участие в процедурата по избор на концесионер на летище София

Всичките петима кандидати са допуснати за участие в процедурата по избор на концесионер на летище София. Това стана днес, 9 май 2019 г., след като бяха отворени офертите им в Министерство на транспорта.

Меню