Прехвърлиха прототипа на МС-21 за изпитания в Жуковский

14 прочитания

Първият прототип на тяснофюзелажния авиолайнер МС-21-300 извърши успешно прелитане от Иркутския авиостроителен завод до летателния изпитателен институт Громов в Жуковский, край Москва.

В Громов ще продължат летателните изпитания на първия МС-21, който полетя през май 2017 г.

Прелитането е извършено за около шест часа, като е изминато разстояние от 4500 km, а крайсерската височина на полет е била около 10 000 m. Командир на полета е бил Олек Кононенко, който е заявил, че полетът е преминал без никакви забележки и неизправности.

В Громов е изграден специален нов хангар, в който ще се съхранява машината, ще преминава прегледи и където ще се съхранява и анализира информацията събрана по време на изпитанията.

Според президента на ОАК Юрий Слюсар, първият етап на изпитанията на самолета са приключили, като следващият етап трябва да премине в Громов.

Генералният конструктор на корпорация „Иркут” е заяви, че до сегашните изпитания са потвърдили заявените характеристики на самолета.

Очаква се изпитанията на МС-21 да приключат през 2019 г., тогава да бъде издаден типов сертификат за летателна годност и първите серийни самолети да бъдат предадени на стартовия оператор Аэрофлот.

До края на годината се чака първия полет на втория прототип, а останалите три прототипа са на различен етап на сглобяване.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция модернизира около 120 от своите F-16
Следваща публикация
ВКС на Русия започват да получават СР-10 от догодина
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сключиха договор за доставка на първите ПД-14

Руският държавен двигателостроителен концерн ОДК е сключил на 26 януари 2018 г., договор с Корпорация „Иркут” договор за доставка на реактивни двигатели ПД-14, които от своя страна ще се използват за летателни изпитания на МС-21.

Показаха първия танкер Ил-78М-90А

На 29 ноември 2017 г. „Авиастар-СП”, част от ОАК, представи първия нов летящ танкер Ил-78М-90А. Машината бе сглобена в Уляновск и има сериен номер 02-01.

Меню