Прехвърлиха прототипа на МС-21 за изпитания в Жуковский

15 прочитания

Първият прототип на тяснофюзелажния авиолайнер МС-21-300 извърши успешно прелитане от Иркутския авиостроителен завод до летателния изпитателен институт Громов в Жуковский, край Москва.

В Громов ще продължат летателните изпитания на първия МС-21, който полетя през май 2017 г.

Прелитането е извършено за около шест часа, като е изминато разстояние от 4500 km, а крайсерската височина на полет е била около 10 000 m. Командир на полета е бил Олек Кононенко, който е заявил, че полетът е преминал без никакви забележки и неизправности.

В Громов е изграден специален нов хангар, в който ще се съхранява машината, ще преминава прегледи и където ще се съхранява и анализира информацията събрана по време на изпитанията.

Според президента на ОАК Юрий Слюсар, първият етап на изпитанията на самолета са приключили, като следващият етап трябва да премине в Громов.

Генералният конструктор на корпорация „Иркут” е заяви, че до сегашните изпитания са потвърдили заявените характеристики на самолета.

Очаква се изпитанията на МС-21 да приключат през 2019 г., тогава да бъде издаден типов сертификат за летателна годност и първите серийни самолети да бъдат предадени на стартовия оператор Аэрофлот.

До края на годината се чака първия полет на втория прототип, а останалите три прототипа са на различен етап на сглобяване.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция модернизира около 120 от своите F-16
Следваща публикация
ВКС на Русия започват да получават СР-10 от догодина
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Беларус ще ремонтира Су-25

Белоруският „558-ми авиоремонтен завод“ в Барановичи ще изпълни обществената поръчка за ремонта на щурмовите самолети Су-25 на нашите ВВС. Това се чете в решение на министъра на отбраната от 23 октомври 2018 г.

Аерофлот поръчва още 100 броя Суперджет 100

Руският национален превозвач Аерофлот е подписал договор за покупка на още 100 регионални пътнически самолета Сухой Суперджет 100. Машините ще започнат да се доставят от догодина.

Детайли по проекта ПАК ДА

Френското списание „Air & Cosmos“ публикува интересни данни за руския проект за създаване на нов стратегически бомбардировач известен като ПАК ДА („Перспективный авиационный комплекс дальней авиации“). Някои от фактите са известни, но други са новост.

Руското МО отново гледа към МиГ-АТ

Руското Министерство на отбраната отново се е заинтересувало от реактивния учебно-тренировъчен самолет МиГ-АТ. Това е заявил вицепрезидентът на ОАК Сергей Коротков, цитиран от ТАСС.

Меню