Прехвърлиха прототипа на МС-21 за изпитания в Жуковский

12 прочитания

Първият прототип на тяснофюзелажния авиолайнер МС-21-300 извърши успешно прелитане от Иркутския авиостроителен завод до летателния изпитателен институт Громов в Жуковский, край Москва.

В Громов ще продължат летателните изпитания на първия МС-21, който полетя през май 2017 г.

Прелитането е извършено за около шест часа, като е изминато разстояние от 4500 km, а крайсерската височина на полет е била около 10 000 m. Командир на полета е бил Олек Кононенко, който е заявил, че полетът е преминал без никакви забележки и неизправности.

В Громов е изграден специален нов хангар, в който ще се съхранява машината, ще преминава прегледи и където ще се съхранява и анализира информацията събрана по време на изпитанията.

Според президента на ОАК Юрий Слюсар, първият етап на изпитанията на самолета са приключили, като следващият етап трябва да премине в Громов.

Генералният конструктор на корпорация „Иркут” е заяви, че до сегашните изпитания са потвърдили заявените характеристики на самолета.

Очаква се изпитанията на МС-21 да приключат през 2019 г., тогава да бъде издаден типов сертификат за летателна годност и първите серийни самолети да бъдат предадени на стартовия оператор Аэрофлот.

До края на годината се чака първия полет на втория прототип, а останалите три прототипа са на различен етап на сглобяване.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus купува мажоритарен дял в програмата CSeries
Следваща публикация
A330neo изпълни първи полет
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Бериев подписа две сделки за амфибията Бе-200

ТАНТК Бериев подписа две сделки за продажбата на летящите амфибии Бе-200. Договорите бяха разписани в рамките на изложението Гидроавиасалон – 2018 и са за общо 15 машини.

Завършиха вторият прототип на МС-21

Вторият летящ прототип на руския тяснофюзелажен авиолайнер МС-21-300 е сглобен и готов за изпитателни полети. Това съобщават от ОАК.

Показаха първия прототип на Ил-112В

Първият прототип на витловия военно-транспортен самолет Ил-112В бе показан вчера, 27 ноември 2018 г. Машината е излязла от цеха за окончателно сглобяване на Воронежкия авиационен завод.

Руското МО отново гледа към МиГ-АТ

Руското Министерство на отбраната отново се е заинтересувало от реактивния учебно-тренировъчен самолет МиГ-АТ. Това е заявил вицепрезидентът на ОАК Сергей Коротков, цитиран от ТАСС.

Меню