Прехвърлиха прототипа на МС-21 за изпитания в Жуковский

15 прочитания

Първият прототип на тяснофюзелажния авиолайнер МС-21-300 извърши успешно прелитане от Иркутския авиостроителен завод до летателния изпитателен институт Громов в Жуковский, край Москва.

В Громов ще продължат летателните изпитания на първия МС-21, който полетя през май 2017 г.

Прелитането е извършено за около шест часа, като е изминато разстояние от 4500 km, а крайсерската височина на полет е била около 10 000 m. Командир на полета е бил Олек Кононенко, който е заявил, че полетът е преминал без никакви забележки и неизправности.

В Громов е изграден специален нов хангар, в който ще се съхранява машината, ще преминава прегледи и където ще се съхранява и анализира информацията събрана по време на изпитанията.

Според президента на ОАК Юрий Слюсар, първият етап на изпитанията на самолета са приключили, като следващият етап трябва да премине в Громов.

Генералният конструктор на корпорация „Иркут” е заяви, че до сегашните изпитания са потвърдили заявените характеристики на самолета.

Очаква се изпитанията на МС-21 да приключат през 2019 г., тогава да бъде издаден типов сертификат за летателна годност и първите серийни самолети да бъдат предадени на стартовия оператор Аэрофлот.

До края на годината се чака първия полет на втория прототип, а останалите три прототипа са на различен етап на сглобяване.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция модернизира около 120 от своите F-16
Следваща публикация
ВКС на Русия започват да получават СР-10 от догодина
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Макс 2019 4 х Су-57

МАКС-2019

Тазгодишният Московски авиокосмически салон (МАКС-2019), четиринадесети поред, ще остане в историята най-вече с геополитическите заигравания между Русия, Турция и Китай и с липсата на някакви шокиращи новости, представени от домакините – нито във военната, нито в гражданска авиация.

Детайли по проекта ПАК ДА

Френското списание „Air & Cosmos“ публикува интересни данни за руския проект за създаване на нов стратегически бомбардировач известен като ПАК ДА („Перспективный авиационный комплекс дальней авиации“). Някои от фактите са известни, но други са новост.

Завършиха вторият прототип на МС-21

Вторият летящ прототип на руския тяснофюзелажен авиолайнер МС-21-300 е сглобен и готов за изпитателни полети. Това съобщават от ОАК.

Русия ще поръча допълнителни Су-30СМ

Руското МО се готви да закупи още поне 36 многоцелеви изтребители Су-30СМ. Това съобщава руският вестник „Ведомости“, цитирайки два свои източника.

Меню