Италия поръчва още AW139

37 прочитания

Италианското правителство поръчва още осем вертолета AW139, които ще се използват за за търсене и спасяване и мисии по патрулиране над море. Това съобщава днес, 11 декември 2017 г., производителят Leonardo.

Две от машините са предназначени за Бреговата охрана на Италия и ще изпълняват задачи по търсене и спасяване. Доставката им се очаква до края на 2018 г.

Другите шест вертолета ще отидат в Guardia di Finanza – правителствена агенция, която е натоварена с разнообразни функции, включително и гранична охрана и борба с корупцията. Доставката на тези вертолети, които ще се използват за патрулиране, ще приключи до 2020 г.

Ориентировъчната стойност на сделката е €112 млн.

Според Leonardo след тези поръчки и двете правителствени агенции ще разполагат с по 14 броя AW139, като и двете ще продължат да поръчват вертолети от този тип с цел цялостно заместване на сега експлоатираните AB412.

Италианското правителство до момента е поръчало 53 броя AW139, които се използват в различни агенции и във въоръжените сили на страната. Вертолетите на Бреговата охрана вече са натрупали 10 000 летателни часа.

До момента има получени над 1000 поръчки за вертолета AW139, от които са изпълнени около 900. Българската гранична полиция също е сред операторите на типа.

Свързани теми

Предишна публикация
Модернизацията на индийските Mirage 2000 среща нови трудности
Следваща публикация
Германия ще замества Tornado с Eurofighter
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Половин век от първия полет на Ми-24

Днес се навършва точно половин век от първия полет на съветския щурмови вертолет Ми-24. Той е осъществен на 19 септември 1969 г. от изпитателната станция на конструкторското бюро Мил в Панки, край Москва.

Пенсионираха TH-67

Учебно-тренировъченият вертолет TH-67 Creek, който се използва от армейската авиация на САЩ, бе пенсиониран на…

Русия предлага МиГ-35 на Аржентина

Русия официално е предложила на Аржентина да купи многоцелеви изтребители МиГ-35. Това съобщава аржентинското издание…
Меню