Ryanair се съгласява да признае профсъюзите

4 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair предложи днес, 15 декември 2017 г., да признае профсъюзната дейност сред своите служители. Във своята 32-годишна история компанията системно отказваше да признава пилотските синдикати, но сега Ryanair се изправя пред сериозни стачки в дните около Коледните празници. Това съобщава Reuters.

Изявлението убеди италианските пилотски синдикати да се откажат от четиричасовата предупредителна стачка, която се планираше за днес, но не е ясно какъв ще е ефекта върху планираните протести в Ирландия, Германия и Португалия.

Инвеститорите не приеха добре хода на авиокомпанията и акциите на Ryanair паднаха с близо 9% до ниво от €14,9.

Изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О’Лиъри, който е отговорен за създаването на ултра нискотарифния модел на авиокомпанията, бе заявил по-рано, че по-скоро ще си отреже ръката, отколкото да признае синдикалната дейност в компанията си.

„Признаването на профсъюзите ще бъде значителна промяна за Ryanair, но ние сме преминавали през радикални промени и преди. Надявам се, че тези организации ще бъдат договорени в началото на следващата година”, заявява О’Лиъри в разпространено изказване днес.

Ситуацията с пилотския състав в Ryanair започна да се влошава през септември, когато стана ясно, че заради лошо планирани отпуски, поради промяна на изискванията в Ирландия са отменени хиляди полети.

В последствие на повърхността започнаха да изникват обвинения за токсична работна среда, а изтичането на подготвени летци към конкурентни авиокомпании придоби плашещи размери.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция е изправена пред сериозна цена за модернизация на своите F-16
Следваща публикация
Niki подава заявление за обявяване в несъстоятелност след провала на сделката с Lufthansa
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

Ryanair се изправя пред вълна от стачки

Няколко отделни стачки на пилотския и кабинния състав ще затруднят работата на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair в последния месец на годината. За сега не е известно дали това ще се отрази на превозите от и до България.

Авиокаст: Епизод 10

Новият, 10-ти епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас. В…

Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша

Хиляди пътници остана блокирани на редица летища в Европа между 10 и 12 август 2018 г. заради стачката на пилотите на една от най-популярните през последните години нискотарифни авиокомпании – ирландската Ryanair, която е и най-големият авиопревозвач в Европа.

Ryanair отчете рекордна печалба, но има песимистични очаквания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair отчете рекордна печалба за изминалата финансова година, но заяви, че има очаквания за спад в печалбата, поради покачващи се разходи за гориво и персонал. Това съобщава Reuters.

Меню