Ryanair се съгласява да признае профсъюзите

4 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair предложи днес, 15 декември 2017 г., да признае профсъюзната дейност сред своите служители. Във своята 32-годишна история компанията системно отказваше да признава пилотските синдикати, но сега Ryanair се изправя пред сериозни стачки в дните около Коледните празници. Това съобщава Reuters.

Изявлението убеди италианските пилотски синдикати да се откажат от четиричасовата предупредителна стачка, която се планираше за днес, но не е ясно какъв ще е ефекта върху планираните протести в Ирландия, Германия и Португалия.

Инвеститорите не приеха добре хода на авиокомпанията и акциите на Ryanair паднаха с близо 9% до ниво от €14,9.

Изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О’Лиъри, който е отговорен за създаването на ултра нискотарифния модел на авиокомпанията, бе заявил по-рано, че по-скоро ще си отреже ръката, отколкото да признае синдикалната дейност в компанията си.

„Признаването на профсъюзите ще бъде значителна промяна за Ryanair, но ние сме преминавали през радикални промени и преди. Надявам се, че тези организации ще бъдат договорени в началото на следващата година”, заявява О’Лиъри в разпространено изказване днес.

Ситуацията с пилотския състав в Ryanair започна да се влошава през септември, когато стана ясно, че заради лошо планирани отпуски, поради промяна на изискванията в Ирландия са отменени хиляди полети.

В последствие на повърхността започнаха да изникват обвинения за токсична работна среда, а изтичането на подготвени летци към конкурентни авиокомпании придоби плашещи размери.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция е изправена пред сериозна цена за модернизация на своите F-16
Следваща публикация
Niki подава заявление за обявяване в несъстоятелност след провала на сделката с Lufthansa
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Стартира лятното разписание на летище София

От днес, 25 март 2018 г., влиза в сила лятното разписание на летище София с редовните полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще премества работни места ако стачките в Ryanair продължават

На фона на опасността от разширяващи се стачки за Ryanair, изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри заяви, че е готов да премества работни места, ако финансовите показатели на нискотарифната авиокомпания се влошат.

Ryanair се размина със стачките по Коледа

Ирландският нискотарифен превозвач Ryanair за сега се разминава с опасността от стачки около коледните празници. Представители на пилотските синдикати в Ирландия и Португалия заявиха вчера, 17 декември 2017 г., че няма да стачкуват на 20 декември, както бе планирано до сега. Това съобщава Reuters.

Ryanair открива линия Бургас – Каунас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 21 ноември 2017 г., че открива нова линия от Бургас до Каунас. Това съобщиха от оператора.

Меню