Ryanair се съгласява да признае профсъюзите

4 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair предложи днес, 15 декември 2017 г., да признае профсъюзната дейност сред своите служители. Във своята 32-годишна история компанията системно отказваше да признава пилотските синдикати, но сега Ryanair се изправя пред сериозни стачки в дните около Коледните празници. Това съобщава Reuters.

Изявлението убеди италианските пилотски синдикати да се откажат от четиричасовата предупредителна стачка, която се планираше за днес, но не е ясно какъв ще е ефекта върху планираните протести в Ирландия, Германия и Португалия.

Инвеститорите не приеха добре хода на авиокомпанията и акциите на Ryanair паднаха с близо 9% до ниво от €14,9.

Изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О’Лиъри, който е отговорен за създаването на ултра нискотарифния модел на авиокомпанията, бе заявил по-рано, че по-скоро ще си отреже ръката, отколкото да признае синдикалната дейност в компанията си.

„Признаването на профсъюзите ще бъде значителна промяна за Ryanair, но ние сме преминавали през радикални промени и преди. Надявам се, че тези организации ще бъдат договорени в началото на следващата година”, заявява О’Лиъри в разпространено изказване днес.

Ситуацията с пилотския състав в Ryanair започна да се влошава през септември, когато стана ясно, че заради лошо планирани отпуски, поради промяна на изискванията в Ирландия са отменени хиляди полети.

В последствие на повърхността започнаха да изникват обвинения за токсична работна среда, а изтичането на подготвени летци към конкурентни авиокомпании придоби плашещи размери.

Свързани теми

Предишна публикация
Гърция е изправена пред сериозна цена за модернизация на своите F-16
Следваща публикация
Niki подава заявление за обявяване в несъстоятелност след провала на сделката с Lufthansa
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 10

Новият, 10-ти епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас. В…

Ryanair купува част от Laudamotion

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че е постигнала съгласие с австрийския превозвач Laudamotion за покупка на 75% от него. Сделката ще бъде на стойност €50 млн.

Ryanair открива база в Бургас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще премества работни места ако стачките в Ryanair продължават

На фона на опасността от разширяващи се стачки за Ryanair, изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри заяви, че е готов да премества работни места, ако финансовите показатели на нискотарифната авиокомпания се влошат.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша

Хиляди пътници остана блокирани на редица летища в Европа между 10 и 12 август 2018 г. заради стачката на пилотите на една от най-популярните през последните години нискотарифни авиокомпании – ирландската Ryanair, която е и най-големият авиопревозвач в Европа.

Меню