Ryanair се изправя пред вълна от стачки

6 прочитания

Няколко отделни стачки на пилотския и кабинния състав ще затруднят работата на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair в последния месец на годината. За сега не е известно дали това ще се отрази на превозите от и до България.

На 20 декември 2017 г. 79 пилоти базирани в Ирландия ще стачкуват в рамките на деня. От авиокомпанията заявяват, че това са около 28% от летателния им състав базиран в ирландската столица Дъблин.

От ирландския пилотски профсъюз Impact заявяват, че основната им цел е да си спечелят право на представяне пред ръководството на компанията.

В същото време летателния и кабинния състав на Ryanair базиран в Италия ще стачкува за четири часа на 15 декември. Миналата седмица от авиокомпанията заявиха, че ще „игнорират” действията на служителите си в Италия.

Стачни действия се планират и в Германия и Португалия. Пилотският профсъюз в Германия Cockpit заявява, че се планират стачни действия в случай, че от Ryanair откажат да започнат разговори за по-добро заплащане и по-добри условия на труд. Все пак от профсъюза заявяват, че тези действия няма да целят сриване на полетите около Коледа.

От Ryanair обаче заявяват, че нямат намерение да признават съществуването на профсъюзни членове сред своя пилотски състав, независимо от отсрещните действия.

Cockpit имат намерение да обединят усилията си с профсъюзни организации от Италия и Португалия. От профсъюза типично съобщават за датата на стачките си 24 часа предварително и очакванията са, че стачните действия ще започнат веднага след коледните празници.

Всички пилотски организации заплашват, че ако Ryanair не признае съществуването на профсъюзните организации по места ще има нови протести и стачки.

От нискотарифния превозвач традиционно игнорират профсъюзните организации.

Аналитичната компания Goodbody заявява за BBC, че за сега стачните действия не изглежда да засегнат критично много полети и ефектът им няма да е много сериозен.

В последните месеци Ryanair има тежки проблеми с летателния със състав, което ги принуди да анулират десетки хиляди полети.

Свързани теми

Предишна публикация
Канада обяви плановете си за подмяна на изтребителната си авиация
Следваща публикация
Модернизацията на индийските Mirage 2000 среща нови трудности
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша

Хиляди пътници остана блокирани на редица летища в Европа между 10 и 12 август 2018 г. заради стачката на пилотите на една от най-популярните през последните години нискотарифни авиокомпании – ирландската Ryanair, която е и най-големият авиопревозвач в Европа.

Ryanair се оплака от спадащи печалби на фона на ожесточена конкуренция

Иралндската нискотарифна авиокомпания Ryanair съобщи, че за четвърта поредна година печалбите ѝ спадат, като това стана на фона на това, което изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри описва, като „война на изтощение” между нискотарифните превозвачи.

Ryanair се съгласява да признае профсъюзите

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair предложи днес, 15 декември 2017 г., да признае профсъюзната дейност сред своите служители. Във своята 32-годишна история компанията системно отказваше да признава пилотските синдикати, но сега Ryanair се изправя пред сериозни стачки в дните около Коледните празници. Това съобщава Reuters.

Кризата в Ryanair показа глада за пилоти в нискотарифните авиокомпании

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair хвърли вината върху множество вътрешни причини за това, че в следващите седмици ще бъдат анулирани около 2000 полета, но кризата показа, че има все по-голям за опитен пилотски състав, който все по-трудно се покрива. Това съобщава Reuters.

Меню