Ryanair се изправя пред вълна от стачки

6 прочитания

Няколко отделни стачки на пилотския и кабинния състав ще затруднят работата на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair в последния месец на годината. За сега не е известно дали това ще се отрази на превозите от и до България.

На 20 декември 2017 г. 79 пилоти базирани в Ирландия ще стачкуват в рамките на деня. От авиокомпанията заявяват, че това са около 28% от летателния им състав базиран в ирландската столица Дъблин.

От ирландския пилотски профсъюз Impact заявяват, че основната им цел е да си спечелят право на представяне пред ръководството на компанията.

В същото време летателния и кабинния състав на Ryanair базиран в Италия ще стачкува за четири часа на 15 декември. Миналата седмица от авиокомпанията заявиха, че ще „игнорират” действията на служителите си в Италия.

Стачни действия се планират и в Германия и Португалия. Пилотският профсъюз в Германия Cockpit заявява, че се планират стачни действия в случай, че от Ryanair откажат да започнат разговори за по-добро заплащане и по-добри условия на труд. Все пак от профсъюза заявяват, че тези действия няма да целят сриване на полетите около Коледа.

От Ryanair обаче заявяват, че нямат намерение да признават съществуването на профсъюзни членове сред своя пилотски състав, независимо от отсрещните действия.

Cockpit имат намерение да обединят усилията си с профсъюзни организации от Италия и Португалия. От профсъюза типично съобщават за датата на стачките си 24 часа предварително и очакванията са, че стачните действия ще започнат веднага след коледните празници.

Всички пилотски организации заплашват, че ако Ryanair не признае съществуването на профсъюзните организации по места ще има нови протести и стачки.

От нискотарифния превозвач традиционно игнорират профсъюзните организации.

Аналитичната компания Goodbody заявява за BBC, че за сега стачните действия не изглежда да засегнат критично много полети и ефектът им няма да е много сериозен.

В последните месеци Ryanair има тежки проблеми с летателния със състав, което ги принуди да анулират десетки хиляди полети.

Свързани теми

Предишна публикация
Канада обяви плановете си за подмяна на изтребителната си авиация
Следваща публикация
Модернизацията на индийските Mirage 2000 среща нови трудности
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair започна да анулира полети за да се справя с огромните натрупани закъснения

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че ще анулира десетки полети всекидневно в следващите шест седмици за да се справи с хроничните закъснения, които се генерират в последните дни.

Ryanair открива линия Бургас – Каунас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 21 ноември 2017 г., че открива нова линия от Бургас до Каунас. Това съобщиха от оператора.

Ryanair отлага получаването на първите 737 Max

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че отлага доставката на първите пет Boeing 737 Max за края на тази година. Причината за това е, че в момента типът е спрян от полети и доставки не се извършват.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Авиокаст: Епизод 10

Новият, 10-ти епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас. В…

Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще премества работни места ако стачките в Ryanair продължават

На фона на опасността от разширяващи се стачки за Ryanair, изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри заяви, че е готов да премества работни места, ако финансовите показатели на нискотарифната авиокомпания се влошат.

Меню