Ryanair стартира новите си маршрути от Пловдив

14 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair на 30 октомври 2017 г. направи първия полет на своя нов маршрут Пловдив – Брюксел Шарлероа. Тази зима авиокомпанията планира да изпълнява полети по четири маршрута от пловдивското летище.

Полетите до Брюксел Шарлероа ще се изпълняват два пъти седмично (в дни понеделник и петък). Самолетът на Ryanair каца в 18,45 часа и излита в 19,10 часа. Продължителността на полета е около два часа.

В същите дни ще се лети и до Франфурт Хаан. До Милано Бергамо се лети в дни сряда и неделя, а до Лондон Станстед в дни понеделник, сряда и петък. Така зимното разписание на Ryanair от Пловдив включва общо четири маршрута.

“През цялата си съвременна история Летище Пловдив никога не е обслужвало едновременно повече от две дестинации с пет полета седмично по редовни международни линии. Със стартирането на зимното разписание 2017/2018г., полетите се увеличават от три на девет седмично, а обслужваните дестинации нарастват от една – на четири. В оперативно отношение, сме в пълна експлоатационна готовност и полетите ще се обслужват в съответствие с най-високите авиационни стандарти“, заявява изпълнителният директор на „Летище Пловдив” ЕАД, Владимир Щърбанов.

За да отбележи старта на своята нова линия Пловдив – Брюксел Шарлероа, Ryanair пусна в продажба билети на цени от €7,99 за полети от Пловдив, през месеците ноември и декември, които могат да бъдат резервирани до полунощ на 2 ноември на сайта на авиокомпанията.

Свързани теми

Предишна публикация
Валери Симеонов с политически цирк относно парите за нов изтребител
Следваща публикация
Приключи съвместния „ер полисинг” с италианските ВВС
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартира тренировката ETAP-C 19-2

От днес, 1 април до 12 април 2019 г. ще се проведе основният етап от „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 2019-2 (ETAP-C 19-2). Това съобщават от ВВС.

Ryanair се съгласява да признае профсъюзите

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair предложи днес, 15 декември 2017 г., да признае профсъюзната дейност сред своите служители. Във своята 32-годишна история компанията системно отказваше да признава пилотските синдикати, но сега Ryanair се изправя пред сериозни стачки в дните около Коледните празници. Това съобщава Reuters.

Ryanair се размина със стачките по Коледа

Ирландският нискотарифен превозвач Ryanair за сега се разминава с опасността от стачки около коледните празници. Представители на пилотските синдикати в Ирландия и Португалия заявиха вчера, 17 декември 2017 г., че няма да стачкуват на 20 декември, както бе планирано до сега. Това съобщава Reuters.

Ryanair купува част от Laudamotion

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че е постигнала съгласие с австрийския превозвач Laudamotion за покупка на 75% от него. Сделката ще бъде на стойност €50 млн.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Меню