Ryanair купува част от Laudamotion

7 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че е постигнала съгласие с австрийския превозвач Laudamotion за покупка на 75% от него. Сделката ще бъде на стойност €50 млн.

Според Ryanair първоначално ще бъде купена 24,9% от австрийската авиокомпания, а след получаване на разрешение от антимонополния орган на ЕС, ще бъдат купени и останалите 50,1%.

Освен това Ryanair ще направи финансова инжекция в размер на още €50 млн., които да осигурят операциите на стартиращата Laudamotion, ще предостави мениджърска помощ и ще предостави шест самолета на мокър лизинг.

Laudamotion е собственост на бившия шампион във Формула 1 Ники Лауда. Той ще остане председател на борда на директорите на компанията и ще продължи да работи за развитието на успешна австрийска нискотарифна авиокомпания.

Базираната във Виена Laudamotion ще стартира операциите си през това лято, като първоначално ще лети от Австрия, Германия и Швейцария до ваканционни дестинации в Италия, Гърция и Испания, използвайки самолети и слотове, купени от нискотарифната Niki, което от своя страна бе част от фалиралата Air Berlin.

Според Ryanair Laudamotion може да излезе на печалба на третата година от съществуването си и има потенциал да развие сериозна мрежа, използвайки около 30 самолета от семейството A320.

Ходът на Ryanair идва само седмица след като Ники Лауда финализира покупката на Niki, след наддаване срещу IAG.

Свързани теми

Предишна публикация
В Белгия избухна скандал около изтребителния конкурс
Следваща публикация
Шефът на Луфтвафе се прости с поста си след подкрепа за F-35
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair започна да анулира полети за да се справя с огромните натрупани закъснения

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че ще анулира десетки полети всекидневно в следващите шест седмици за да се справи с хроничните закъснения, които се генерират в последните дни.

Ryanair се изправя пред вълна от стачки

Няколко отделни стачки на пилотския и кабинния състав ще затруднят работата на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair в последния месец на годината. За сега не е известно дали това ще се отрази на превозите от и до България.

Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

Стартира лятното разписание на летище София

От днес, 25 март 2018 г., влиза в сила лятното разписание на летище София с редовните полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

Меню