Ryanair купува част от Laudamotion

7 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че е постигнала съгласие с австрийския превозвач Laudamotion за покупка на 75% от него. Сделката ще бъде на стойност €50 млн.

Според Ryanair първоначално ще бъде купена 24,9% от австрийската авиокомпания, а след получаване на разрешение от антимонополния орган на ЕС, ще бъдат купени и останалите 50,1%.

Освен това Ryanair ще направи финансова инжекция в размер на още €50 млн., които да осигурят операциите на стартиращата Laudamotion, ще предостави мениджърска помощ и ще предостави шест самолета на мокър лизинг.

Laudamotion е собственост на бившия шампион във Формула 1 Ники Лауда. Той ще остане председател на борда на директорите на компанията и ще продължи да работи за развитието на успешна австрийска нискотарифна авиокомпания.

Базираната във Виена Laudamotion ще стартира операциите си през това лято, като първоначално ще лети от Австрия, Германия и Швейцария до ваканционни дестинации в Италия, Гърция и Испания, използвайки самолети и слотове, купени от нискотарифната Niki, което от своя страна бе част от фалиралата Air Berlin.

Според Ryanair Laudamotion може да излезе на печалба на третата година от съществуването си и има потенциал да развие сериозна мрежа, използвайки около 30 самолета от семейството A320.

Ходът на Ryanair идва само седмица след като Ники Лауда финализира покупката на Niki, след наддаване срещу IAG.

Свързани теми

Предишна публикация
В Белгия избухна скандал около изтребителния конкурс
Следваща публикация
Шефът на Луфтвафе се прости с поста си след подкрепа за F-35
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair се размина със стачките по Коледа

Ирландският нискотарифен превозвач Ryanair за сега се разминава с опасността от стачки около коледните празници. Представители на пилотските синдикати в Ирландия и Португалия заявиха вчера, 17 декември 2017 г., че няма да стачкуват на 20 декември, както бе планирано до сега. Това съобщава Reuters.

Ryanair започна да анулира полети за да се справя с огромните натрупани закъснения

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че ще анулира десетки полети всекидневно в следващите шест седмици за да се справи с хроничните закъснения, които се генерират в последните дни.

Ryanair отчете рекордна печалба, но има песимистични очаквания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair отчете рекордна печалба за изминалата финансова година, но заяви, че има очаквания за спад в печалбата, поради покачващи се разходи за гориво и персонал. Това съобщава Reuters.

Ryanair забавя ръста си и спира полети до София

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че забавя ръста си, отменя полети през зимното разписание и спира да лети по 34 линии считано от ноември.

Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша

Хиляди пътници остана блокирани на редица летища в Европа между 10 и 12 август 2018 г. заради стачката на пилотите на една от най-популярните през последните години нискотарифни авиокомпании – ирландската Ryanair, която е и най-големият авиопревозвач в Европа.

Меню