Ryanair купува част от Laudamotion

5 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че е постигнала съгласие с австрийския превозвач Laudamotion за покупка на 75% от него. Сделката ще бъде на стойност €50 млн.

Според Ryanair първоначално ще бъде купена 24,9% от австрийската авиокомпания, а след получаване на разрешение от антимонополния орган на ЕС, ще бъдат купени и останалите 50,1%.

Освен това Ryanair ще направи финансова инжекция в размер на още €50 млн., които да осигурят операциите на стартиращата Laudamotion, ще предостави мениджърска помощ и ще предостави шест самолета на мокър лизинг.

Laudamotion е собственост на бившия шампион във Формула 1 Ники Лауда. Той ще остане председател на борда на директорите на компанията и ще продължи да работи за развитието на успешна австрийска нискотарифна авиокомпания.

Базираната във Виена Laudamotion ще стартира операциите си през това лято, като първоначално ще лети от Австрия, Германия и Швейцария до ваканционни дестинации в Италия, Гърция и Испания, използвайки самолети и слотове, купени от нискотарифната Niki, което от своя страна бе част от фалиралата Air Berlin.

Според Ryanair Laudamotion може да излезе на печалба на третата година от съществуването си и има потенциал да развие сериозна мрежа, използвайки около 30 самолета от семейството A320.

Ходът на Ryanair идва само седмица след като Ники Лауда финализира покупката на Niki, след наддаване срещу IAG.

Свързани теми

Предишна публикация
Служител в КнААЗ осъден за държавна измяна за писане в авиационен форум
Следваща публикация
J-20 публично показа оръжейните си отсеци
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

Ryanair забавя ръста си и спира полети до София

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че забавя ръста си, отменя полети през зимното разписание и спира да лети по 34 линии считано от ноември.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Ryanair пуска полети София – Единбург

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair Обяви днес, 27 февруари 2018 г., че със зимното си разписание ще стартира полети по линията София – Единбург. Билетите са в продажба от днес.

Ryanair се изправя пред вълна от стачки

Няколко отделни стачки на пилотския и кабинния състав ще затруднят работата на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair в последния месец на годината. За сега не е известно дали това ще се отрази на превозите от и до България.

Меню