Ryanair купува част от Laudamotion

7 прочитания

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви, че е постигнала съгласие с австрийския превозвач Laudamotion за покупка на 75% от него. Сделката ще бъде на стойност €50 млн.

Според Ryanair първоначално ще бъде купена 24,9% от австрийската авиокомпания, а след получаване на разрешение от антимонополния орган на ЕС, ще бъдат купени и останалите 50,1%.

Освен това Ryanair ще направи финансова инжекция в размер на още €50 млн., които да осигурят операциите на стартиращата Laudamotion, ще предостави мениджърска помощ и ще предостави шест самолета на мокър лизинг.

Laudamotion е собственост на бившия шампион във Формула 1 Ники Лауда. Той ще остане председател на борда на директорите на компанията и ще продължи да работи за развитието на успешна австрийска нискотарифна авиокомпания.

Базираната във Виена Laudamotion ще стартира операциите си през това лято, като първоначално ще лети от Австрия, Германия и Швейцария до ваканционни дестинации в Италия, Гърция и Испания, използвайки самолети и слотове, купени от нискотарифната Niki, което от своя страна бе част от фалиралата Air Berlin.

Според Ryanair Laudamotion може да излезе на печалба на третата година от съществуването си и има потенциал да развие сериозна мрежа, използвайки около 30 самолета от семейството A320.

Ходът на Ryanair идва само седмица след като Ники Лауда финализира покупката на Niki, след наддаване срещу IAG.

Свързани теми

Предишна публикация
В Белгия избухна скандал около изтребителния конкурс
Следваща публикация
Шефът на Луфтвафе се прости с поста си след подкрепа за F-35
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair отлага получаването на първите 737 Max

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че отлага доставката на първите пет Boeing 737 Max за края на тази година. Причината за това е, че в момента типът е спрян от полети и доставки не се извършват.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Ryanair открива линия Бургас – Каунас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 21 ноември 2017 г., че открива нова линия от Бургас до Каунас. Това съобщиха от оператора.

Кризата в Ryanair показа глада за пилоти в нискотарифните авиокомпании

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair хвърли вината върху множество вътрешни причини за това, че в следващите седмици ще бъдат анулирани около 2000 полета, но кризата показа, че има все по-голям за опитен пилотски състав, който все по-трудно се покрива. Това съобщава Reuters.

Ryanair започна да анулира полети за да се справя с огромните натрупани закъснения

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че ще анулира десетки полети всекидневно в следващите шест седмици за да се справи с хроничните закъснения, които се генерират в последните дни.

Меню