Министър Каракачанов се оплака, че има опит за саботаж на поддръжката на МиГ-29

34 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се оплака, че външни фактори се опитват да саботират сключването на договор за поддръжката на българските изтребители МиГ-29. Това той заяви в предаването „Годината” по Дарик радио днес, 16 декември 2017 г.

„В момента се разиграва поредното сценарийче, като до следващата сряда трябва да стане ясно дали ще им се случи. Сценарийчето е да не се случи договора за поддръжка на МиГ-29, а в сряда на заседание на Министерски съвет трябва да гласуваме допълнителни средства за ремонт на МиГ-29”, обясни Каракачанов.

Военният министър отказа да дава допълнителни детайли по въпроса, но подчерта, че проблемът е външен за правителството.

„Не става въпрос за правителството. Става въпрос за странични фактори, които с технически хватки се опитват да саботират процесите”, разказва министърът на отбраната.

Каракачанов даде да се разбере, че вероятно се касае за проблем с посредническа фирма, но не влезе в подробности и каза, че такива евентуално ще изнесе след сряда.

„Много хора са се научили да се намърдват по веригата и ей така да печелят пари на гърба на държавата. Сега с МиГ-29 имаме изключителни пречки от хора и фирми, които десетилетия наред са се научили да са посредници и да стоят между българската държава и РСК „МиГ”, като прибират едни пари, без да са си мръднали пръста. Това вече няма да се случва”, категоричен бе министър Каракачанов.

Каракачанов обясни, че в момента върви оценка на състоянието на наличните изтребители МиГ-29 и другата седмица щяло да стане ясно каква ще е цената на възстановяването на летателната годност на машините.

Свързани теми

Предишна публикация
Украинска жалба спря поръчката интегрираната логистична поддръжка за МиГ-29
Следваща публикация
Български C-27J превози тежко болен пациент до Германия
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът настоял за решение по казуса със самолетите C-27J

Премиерът Бойко Борисов и военният министър Красимир Каракачанов са обсъдили днес, 8 декември 2017 г. на среща казуса с поддръжката на транспортните самолети C-27J Spartan, Това обясни пред медиите в парламента Каракачанов като подчерта, че в армията има не малко проблеми и не малка част са свързани с пари.

С гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО Парламентът одобри преговорите за F-16

След ожесточен дебат и максимална мобилизация от страна на ГЕРБ, Народното събрание даде разрешение на правителството да води преговори за покупката на нови F-16, без да се съобразяват с ограниченията от Проекта за инвестиционен разход от миналата година. Това стана днес, 16 януари 2019 г.

Още тази седмица управляващите ще опитат да преодолеят ветото на Радев за F-16

Още в петък управляващите ще опитат да преодолеят президентското вето по отношение на договорите за покупка на изтребителите F-16. Това съобщи председателят на комисията по отбрана Константин Попов (ГЕРБ) днес, 23 юли 2019 г.

Тайван се интересува от F-16V

Тайван се е отказал от желанията си да купува F-35 и вместо това ще се опита да издейства сделка от САЩ за 66 броя F-16V. Това съобщава местната информационна агенция UDN.

Меню