Министър Каракачанов се оплака, че има опит за саботаж на поддръжката на МиГ-29

35 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се оплака, че външни фактори се опитват да саботират сключването на договор за поддръжката на българските изтребители МиГ-29. Това той заяви в предаването „Годината” по Дарик радио днес, 16 декември 2017 г.

„В момента се разиграва поредното сценарийче, като до следващата сряда трябва да стане ясно дали ще им се случи. Сценарийчето е да не се случи договора за поддръжка на МиГ-29, а в сряда на заседание на Министерски съвет трябва да гласуваме допълнителни средства за ремонт на МиГ-29”, обясни Каракачанов.

Военният министър отказа да дава допълнителни детайли по въпроса, но подчерта, че проблемът е външен за правителството.

„Не става въпрос за правителството. Става въпрос за странични фактори, които с технически хватки се опитват да саботират процесите”, разказва министърът на отбраната.

Каракачанов даде да се разбере, че вероятно се касае за проблем с посредническа фирма, но не влезе в подробности и каза, че такива евентуално ще изнесе след сряда.

„Много хора са се научили да се намърдват по веригата и ей така да печелят пари на гърба на държавата. Сега с МиГ-29 имаме изключителни пречки от хора и фирми, които десетилетия наред са се научили да са посредници и да стоят между българската държава и РСК „МиГ”, като прибират едни пари, без да са си мръднали пръста. Това вече няма да се случва”, категоричен бе министър Каракачанов.

Каракачанов обясни, че в момента върви оценка на състоянието на наличните изтребители МиГ-29 и другата седмица щяло да стане ясно каква ще е цената на възстановяването на летателната годност на машините.

Свързани теми

Предишна публикация
Украинска жалба спря поръчката интегрираната логистична поддръжка за МиГ-29
Следваща публикация
Български C-27J превози тежко болен пациент до Германия
35 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша ускорява подмяната на Су-22 и МиГ-29

Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак е заяви, че планира да се ускори процеса по замяна на бойните самолети Су-22 и МиГ-29 с нов западен многоцелев изтребител. Това съобщава Flightglobal.

Индонезия няма пари за Rafale

Индонезия няма яснота как ще финансира покупката на многоцелевите изтребители Rafale, което води до замразяването…
Меню