Готов е първият Boeing 737 Max 7

17 прочитания

Най-малката версия на поколението Boeing 737 Max бе официално показана в завода в Рентън, Вашингтон. Max 7 се очаква да изпълни първия си полет в близките седмици.

Моделът 737 Max 7 ще има най-голяма далечина на полет от цялото поколение Max и се очаква да постъпи в търговска експлоатация при стартовия оператор Southwest Airlines през следващата година.

Max 7 е малко по-голям от предшественика си 737-700 (33,63 m срещу 35,56 m) и може да превозва 172 пасажера в една класа и има максимална далечина на полет от 7120 km.

В сертификационните изпитания на Max 7 ще бъдат задействани два прототипа. Първият прототип вече е изпратен към отдела за летателни изпитания, като ще започнат наземните тестове с него, включително и запуски на двигателите и рулирания, преди да стане факт първият полет в следващите няколко седмици.

От Boeing подчертават, че подобренията по Max 7 му позволяват да превозва повече пасажери на 1850 km по-голяма дистанция и при 18% намалени горивни разходи за седалка в сравнение с модела 737-700.

През миналата година Boeing вкара в търговска експлоатация базовия модел Max 8 и започна летателните изпитания на Max 9. Очаква се догодина да полети и най-големият модел – Max 10.

До момента са получени 4306 поръчки за поколението 737 Max, но едва 58 от тях са за най-малкия модел Max 7. Поради слабия търговски интерес към модела през лятото на 2016 г. Boeing направиха някои промени по-него, включително и леко го уголемиха, но това не се отразява положително на продажбите.

Свързани теми

Предишна публикация
Черна гора подписа за три вертолета Bell 412
Следваща публикация
Airbus показа първия A330-800
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus атакува неродилия се още модел на Boeing

Европейският самолетостроител Airbus атакува все още непоявилия се средно голям модел на Boeing с агресивна ценова политика и наличните си модели, с надеждата да не се остави пазар за новата машина. Това съобщава Reuters.

Boeing и Embraer правят отделна компания за производство на пътнически самолети

Boeing и Embraer ще създадат отделна компания, която ще се заминава с производството и продажбата на пътническите самолети от фамилията E-Jet, които в момента се строяха от бразилския производител. Това съобщава местният вестник O Globo, цитиран от Reuters.

Нов технически проблем с Boeing 737

Част от летящите в момента Boeing 737 имат проблемни части в крилата им, което налага допълнителни инспекции и замяна. Това съобщава CNN, цитирайки производителя Boeing.

Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max

Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max, като си запазва и правата да купи още 50 машини от същия тип. Сделката бе обявена на авиационното изложение в Дубай и каталожната ѝ стойност достига $27 млрд.

Меню