Готов е първият Boeing 737 Max 7

17 прочитания

Най-малката версия на поколението Boeing 737 Max бе официално показана в завода в Рентън, Вашингтон. Max 7 се очаква да изпълни първия си полет в близките седмици.

Моделът 737 Max 7 ще има най-голяма далечина на полет от цялото поколение Max и се очаква да постъпи в търговска експлоатация при стартовия оператор Southwest Airlines през следващата година.

Max 7 е малко по-голям от предшественика си 737-700 (33,63 m срещу 35,56 m) и може да превозва 172 пасажера в една класа и има максимална далечина на полет от 7120 km.

В сертификационните изпитания на Max 7 ще бъдат задействани два прототипа. Първият прототип вече е изпратен към отдела за летателни изпитания, като ще започнат наземните тестове с него, включително и запуски на двигателите и рулирания, преди да стане факт първият полет в следващите няколко седмици.

От Boeing подчертават, че подобренията по Max 7 му позволяват да превозва повече пасажери на 1850 km по-голяма дистанция и при 18% намалени горивни разходи за седалка в сравнение с модела 737-700.

През миналата година Boeing вкара в търговска експлоатация базовия модел Max 8 и започна летателните изпитания на Max 9. Очаква се догодина да полети и най-големият модел – Max 10.

До момента са получени 4306 поръчки за поколението 737 Max, но едва 58 от тях са за най-малкия модел Max 7. Поради слабия търговски интерес към модела през лятото на 2016 г. Boeing направиха някои промени по-него, включително и леко го уголемиха, но това не се отразява положително на продажбите.

Свързани теми

Предишна публикация
Черна гора подписа за три вертолета Bell 412
Следваща публикация
Airbus показа първия A330-800
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ няма да налагат наказателно мито срещу CSeries

Комисията по международна търговия на САЩ отказа да налага наказателно мито срещу внасяните в страната пътнически самолети Bombardier CSeries и отхвърли жалбата на американският самолетостроител Bombardier.

Катар получи първия F-15QA

На церемония провела се на 25 август 2021 г. Катар получи официално своя първи многоцелев…

Полетите с Boeing 737 Max спряха почти навсякъде

Операциите с Boeing 737 Max спряха почти навсякъде по света, след като днес, 12 март 2019 г., голям брой оператори и авиационни администрации забраниха търговските полети с типа, до второ нареждане.

Индонезийските власти отстраниха техническия директор на Lion Air

Индонезийският транспортен министър Буди Каря Сумади е наредил временното отстраняване на техническия директор на нискотарифната авиокомпания Lion Air. Това става два дни, след катастрофата на Boeing 737 на превозвача, при която загинаха 189 души.

Boeing ще създаде MQ-25

Компанията Boeing е натоварена с поръчката да създаде безпилотен палубен летящ танкер за нуждите на ВМС на САЩ. Програмата е под името MQ-25.

Boeing 777-9 ще изпълни първия си полет през юни

Boeing планира да започне летателните изпитания с модела 777-9 през юни. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници, запознати с графика на самолетостроителя.

Меню