Инцидент по време на авиосалона в Сингапур

27 прочитания

Самолет T-50B от южнокорейската демонстрационна група Black Eagles аварира при излитане от сингапурското летище Чанги. Пилотът не е пострадал сериозно.

Машината е трябвало да участва във въздушните демонстрации част от авиосалона в Сингапур, който се провежда в момента.

Инцидентът е станал в 13,24 часа местно време, докато групата Black Eagles е излитала за демонстрацията си. От видео на инцидента се вижда, че единият самолет пуши по време на засилването си за излитане, след това излиза от пистата, преобръща се и се запалва. По неофициална информация, машината е имала проблем с колесника.

Летищната пожарна служба е загасила бързо пожара и е извадила пилота, който е бил изпратен в болница с леки наранявания. Една от полосите на летището е била затворена.

Групата Black Eagles прави демонстрациите си с осем самолета T-50B, които са версия на учебно-тренировъчния самолет KAI T-50, при която има усилване на конструкцията за издържане на продължителни претоварвания и поставяне на генератор за дим.

Това не е първият сериозен инцидент с T-50. До сега във ВВС на Южна Корея при катастрофи са загубени два T-50, а през 2015 г. катастрофира и един T-50 от състава на индонезийските ВВС.

KAI T-50 има и учебно бойна версия ТА-50, както се произвежда във версията FA-50 – лек боен самолет.

Свързани теми

Предишна публикация
Embraer сключи предварително споразумение за продажба на KC-390 на частна компания
Следваща публикация
Унгария ремонтира и модернизира Ми-24 в Русия
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Аварира Ми-171 на македонската полиция

Транспортен вертолет Ми-171Е от състава на вертолетния отряд към македонската полиция е аварирал днес, 4 май 2020 г., на летище Скопие. Няма загинали.

Катастрофа с Ан-26 в Казахстан

Военно-транспортен самолет на казахстанската служба за гранична охрана катастрофира при опит за кацане на Алмати.…

Карго 767 катастрофира в Тексас

Товарен Boeing 767-300ER катастрофира при кацане в близост до Хюстън, Тексас. На борда на машината се е намирал тричленен екипаж, за който се смята, че е загинал.

Канадска компания купува FA-50

Канадската компания ITPS Canada, която предоставя военни услуги, ще купи двуместните леки изтребители KAI FA-50.…
Меню