Унгария ремонтира и модернизира Ми-24 в Русия

47 прочитания

Осем унгарски щурмови вертолета Ми-24В/П в момента преминават през ремонт и модернизация в 419-ти авиоремонтен завод намиращ се в Санкт Петербург. Това съобщава IHS Janes.

Вертолетите са били изпратени в Русия през ноември 2017 г. след подписване на рамково споразумение за ремонт и модернизация на 12 машини и подписване на конкретен договор за работа по първите осем.

Работата по унгарските вертолети включва капитално-възстановителен ремонт и модернизация, в рамките на която е заложена и интеграция на очила за нощно виждане и приспособяване на кабините на пилота и оператора за работа с тях. Това оборудване ще се доставя от руската компания Геофизика-НВ.

В рамките на модернизацията ще се подмени и част от авиониката на вертолетите, но не се дава информация за естеството на тази модернизация.

Първите четири вертолета ще бъдат предадени на унгарските ВВС през април, а следващите четири през юли 2018 г. Изпитанията при полети с очила за нощно виждане ще се извършат в Унгария.

Ако страната е доволна от ремонта и модернизацията, вероятно ще бъде изпълнена опцията за ремонт на още четири машини.

Унгария пое курс към ремонт на вертолетната си техника съветско производство в Русия. През миналата година бе извършен капитално-възстановителен ремонт на пет вертолета Ми-17, като се очаква в бъдеще да бъдат ремонтирани още машини от същия тип.

Свързани теми

Предишна публикация
Инцидент по време на авиосалона в Сингапур
Следваща публикация
Хърватска иска от Украйна да подмени част от доставените МиГ-21
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Бахрейн подписа за 12 броя AH-1Z

Бахрейн потвърди, че е подписал договор за 12 щурмови вертолета Bell AH-1Z Viper. Това става половин година, след като Държавният департамент на САЩ одобри експортната сделка.

Авиокаст: Епизод 16

Продължение на темата за HEMS – Helicopter Emergency Medical Services в България. Какви бяха и…

Какво ще видим на големия открит летателен ден в Граф Игнатиево

Българските Военновъздушни сили организират днес, 29 юни 2019 г. голям открит летателен ден, който включва летателна програма с продължителност от близо три часа. Ето какво ще може да видим по време на програмата, която стартира точно в 11,30 часа:

Израел избра CH-53K

Израел избра тежкият тридвигателен вертолет CH-53K за заместник на сега експлоатираните CH-53 Yas’ur. Това съобщиха…
Меню