Филипините купиха 16 броя Bell 412

34 прочитания

Филипините поръчаха 16 броя средни транспортни вертолета Bell 412EPI. Машините ще се използват от ВВС на страната.

Вертолетите ще се използват за задачи по търсене и спасяване, помагане на населението при бедствия и аварии, пътнически транспорт и общи задачи. Машините се купуват в рамките на междуправителствено споразумение между Филипините и Канада, тъй като вертолетите Bell 412 се сглобяват в Мирабел, Канада.

Самер Рехман, директор на Bell Helicopter за Азиатско-тихоокенаския регион, е заяви, че се гордее с факта, че Bell 412 продължава да служи във филипинските ВВС и ще го прави и за в бъдеще. Рехман е заявил, че компанията му ще работи за бързото въвеждане в експлоатация на вертолетите.

Доставката на вертолетите ще започне в началото на 2019 г.

Филипинските ВВС оперират с голям брой от вариации на вертолета UH-1. Последно са доставени осем броя Bell 412EP, като последните машини са получени през 2015 г.

Bell 412EPI има максимална излетна маса от 5,4 тона и може да превозва до 14 души. Машината се задвижва от два газотурбинни двигателя PT6T-9, има стъклена кабина и е сертифицирана за инструментални полет.

В последните години моделът Bell 412, който се произвежда от 1981 г., изживява Ренесанс във военните си приложения. В края на декември 2017 г. Аржентина получи четири машини от този тип, които ще се използват от ВВС на страната, а миналата седмица Черна гора подписа договор за три вертолета.

Свързани теми

Предишна публикация
Pilatus предаде първия сериен PC-24
Следваща публикация
Paramount Group стартира серийното производство на AHRLAC
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Финансовата гвардия на Италия получи първия AW169

Италианската компания Leonardo достави първия вертолет AW169M предназначен за Финансовата гвардия на Италия (Guardia di Finanza). Събитието се е състояло на 12 ноември 2019 г. в завода на компанията във Верджате.

Меню