Филипините купиха 16 броя Bell 412

31 прочитания

Филипините поръчаха 16 броя средни транспортни вертолета Bell 412EPI. Машините ще се използват от ВВС на страната.

Вертолетите ще се използват за задачи по търсене и спасяване, помагане на населението при бедствия и аварии, пътнически транспорт и общи задачи. Машините се купуват в рамките на междуправителствено споразумение между Филипините и Канада, тъй като вертолетите Bell 412 се сглобяват в Мирабел, Канада.

Самер Рехман, директор на Bell Helicopter за Азиатско-тихоокенаския регион, е заяви, че се гордее с факта, че Bell 412 продължава да служи във филипинските ВВС и ще го прави и за в бъдеще. Рехман е заявил, че компанията му ще работи за бързото въвеждане в експлоатация на вертолетите.

Доставката на вертолетите ще започне в началото на 2019 г.

Филипинските ВВС оперират с голям брой от вариации на вертолета UH-1. Последно са доставени осем броя Bell 412EP, като последните машини са получени през 2015 г.

Bell 412EPI има максимална излетна маса от 5,4 тона и може да превозва до 14 души. Машината се задвижва от два газотурбинни двигателя PT6T-9, има стъклена кабина и е сертифицирана за инструментални полет.

В последните години моделът Bell 412, който се произвежда от 1981 г., изживява Ренесанс във военните си приложения. В края на декември 2017 г. Аржентина получи четири машини от този тип, които ще се използват от ВВС на страната, а миналата седмица Черна гора подписа договор за три вертолета.

Свързани теми

Предишна публикация
Pilatus предаде първия сериен PC-24
Следваща публикация
Paramount Group стартира серийното производство на AHRLAC
31 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Австралия и Германия спряха полетите с Tiger

Австралия и Германия спряха полетите със своите щурмови вертолети Tiger, след катастрофата на германски вертолет от този тип в Мали от 26 юли 2017 г. Причините за инцидента се разследват, но от производителя Airbus Helicopters обявиха, че машината не е безопасна.

Правителството тръгна на извънсъдебно споразумение по договора с Airbus Helicopters

Правителството започна преговори за постигане на извънсъдебно споразумение с европейския вертолетостроител Airbus Helicopters по неразрешените въпроси около сделката за покупка на вертолетите Panther и Cougar. Това съобщава сайтът Mediapool.

Сърбия очаква доставка на Ми-35М и Ми-17В

Сръбският президент Александър Вучич съобщи на 18 януари 2019 г., че страната ще получи от Русия през тази година четири бойни вертолета Ми-35 и три транспортни Ми-17. Това беше огласено в обръщението му към народа след приключване на посещението на руския президент Владимир Путин в Белград.

Меню