Екипажът на Союз МС-06 се приземи успешно

52 прочитания

54-ият екипаж на Международната космическа станция (МКС) успешно се завърна на Земята. Спускаемата капсула на космическия кораб Союз МС-06 се приземи успешно в Казахстан рано сутринта днес, 28 февруари 2018 г.

На борда на Союз МС-06 се намираха астронавтите на NASA Марк Ванде Хей и Джо Акаба, както и космонавтът на „Роскосмос“ Александър Мисуркин, който бе и командир на полета.

Апаратът се разкачи от МКС в 02,08 часа московско време и се приземи в 05,31 часа московско време на около 170 km от казахстанския град Жезказган. Полетът е преминал успешно и екипажът се чувства добре.

Екипажът на Союз МС-06 прекара 168 дни на станцията, след като се скачи с нея на 13 септември 2017 г.

В МКС останаха руснакът Антон Шкаплеров, американският Скот Тингъл и японецът Норишиге Канаи, заедно със своя кораб Союз МС-07. Следващото скачване със станцията на пилотируем кораб е планирано за 21 март 2018 г., когато ще излети корабът Союз МС-08 с руснак и двама американци на борда.

Свързани теми

Предишна публикация
50-о успешно изстрелване на Falcon 9
Следваща публикация
SpaceX с ново успешно изстрелване
52 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

В пълна мъгла, Starship гръмна пак

Нов неуспех претърпя програмата за създаването на космически кораб за многократно използване SpaceX Starship. Четвъртият…

Полетите на Starliner ще се отложат

Изпитателните кораби на новия космически кораб Boeing CST-100 Starliner ще бъдат отложени с няколко месеца. Това са съобщили индустриални източници за Reuters.

Авиокаст: Епизод 8

Новият епизод на българския аудиокаст посветен на авиация и космонавтика е вече тук. В него…

Удар между първа и втора степен на ракетата-носител е причина за инцидента със Союз МС-10

Удар между един от блоковете на първата степен на ракетата-носител Союз-ФГ с втората ѝ степен е причина за инцидента от 11 октомври 2018 г., когато на орбита трябваше да бъде изведен космическия кораб Союз МС-10.

Меню