E190-E2 получи типов сертификат

12 прочитания

Embraer получи типов сертификат за летателна годност за своя модел E190-E2 от авиационните власти в Бразилия, Европа и САЩ. Това позволява започването на търговската експлоатация на модела от стартовия клиент Widebroe.

Сертификацията идва малко повече от четири години и половина, след като програмата за обновяване на регионалните самолети от фамилията E-Jet, бе стартирана на изложението в Бурже през 2013 г.

Летателните изпитания са били проведени с четири прототипа на E190-E2, които са натрупали над 2000 часа във въздуха от дебютния полет през май 2016 г. насам и още около 45 000 часа в наземни тестове. Сертификацията е дадена от бразилската агенция ANAC, европейската EASA и американската FAA.

В момента Embraer има 74 твърди поръчки за E190-E2. Норвежката регионална авиокомпания Wideroe е поръчала три броя E190-E2 и държи права за покупка на още 12 машини от същия тип. Първият търговски полет на авиокомпанията се планира за 24 април 2018 г. и ще бъде между норвежките градове Берген и Тромсьо.

Embraer планира да даде на крайния клиент първия E195-E2 в първата половина на 2019 г., а първия E175-E2 през 2021 г.

Обновеното поколение E2 се отличава от базовата фамилия E-Jet по новите двигатели Pratt & Whitney PW1000G, поставяне на електродистанционна система за управление, подменена авионика и аеродинамични подобрения. Освен това E175-E2 е удължен с 0,6 m в сражение с E175, а E195-E2 е удължен с 2,85 m в сравнение с E195.

Свързани теми

Предишна публикация
Катар води преговори за покупка на Су-35
Следваща публикация
Пентагонът тежко критикува Lockheed Martin за програмата F-35
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing и Embraer правят отделна компания за производство на пътнически самолети

Boeing и Embraer ще създадат отделна компания, която ще се заминава с производството и продажбата на пътническите самолети от фамилията E-Jet, които в момента се строяха от бразилския производител. Това съобщава местният вестник O Globo, цитиран от Reuters.

Boeing и Embraer уточниха детайли за съвместното си предприятие

Boeing и Embraer уточниха детайлите по създаването на съвместното им предприятие, в рамките на което американския самолетостроител ще поема фактическия контрол върху производството на пътническите самолети Embraer догодина.

Embraer обяви доставките си за 2018 г.

Бразилският самолетостроител Embraer обяви, че през миналата 2018 г. е доставил 90 пътнически самолета и 91 бизнесджета. Що се отнася до доставките на пътнически машини, те са в рамките на очакваните, но на крайните клиенти са дадени по-малко от планираните бизнесджетове.

Boeing няма намерение да придобива Embraer

Американският самолетостроител Boeing по-скоро няма намерение да придобива бразилската компания Embraer. Това съобщава бразилският вестник Valor Economico, цитиран от Reuters.

Гигантските сделки на Airbus и Boeing с Иран се провалиха

Многомилиардните сделки за продажба на пътнически самолети в Иран, които Airbus и Boeing се надяваха да реализират, са практически провалени. Това стана след като американският президент Доналд Тръмп се оттегли от ядреното споразумение с Иран и фактически отново въведе икономически санкции.

Меню