E190-E2 получи типов сертификат

14 прочитания

Embraer получи типов сертификат за летателна годност за своя модел E190-E2 от авиационните власти в Бразилия, Европа и САЩ. Това позволява започването на търговската експлоатация на модела от стартовия клиент Widebroe.

Сертификацията идва малко повече от четири години и половина, след като програмата за обновяване на регионалните самолети от фамилията E-Jet, бе стартирана на изложението в Бурже през 2013 г.

Летателните изпитания са били проведени с четири прототипа на E190-E2, които са натрупали над 2000 часа във въздуха от дебютния полет през май 2016 г. насам и още около 45 000 часа в наземни тестове. Сертификацията е дадена от бразилската агенция ANAC, европейската EASA и американската FAA.

В момента Embraer има 74 твърди поръчки за E190-E2. Норвежката регионална авиокомпания Wideroe е поръчала три броя E190-E2 и държи права за покупка на още 12 машини от същия тип. Първият търговски полет на авиокомпанията се планира за 24 април 2018 г. и ще бъде между норвежките градове Берген и Тромсьо.

Embraer планира да даде на крайния клиент първия E195-E2 в първата половина на 2019 г., а първия E175-E2 през 2021 г.

Обновеното поколение E2 се отличава от базовата фамилия E-Jet по новите двигатели Pratt & Whitney PW1000G, поставяне на електродистанционна система за управление, подменена авионика и аеродинамични подобрения. Освен това E175-E2 е удължен с 0,6 m в сражение с E175, а E195-E2 е удължен с 2,85 m в сравнение с E195.

Свързани теми

Предишна публикация
Катар води преговори за покупка на Су-35
Следваща публикация
Пентагонът тежко критикува Lockheed Martin за програмата F-35
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing и Embraer уточниха детайли за съвместното си предприятие

Boeing и Embraer уточниха детайлите по създаването на съвместното им предприятие, в рамките на което американския самолетостроител ще поема фактическия контрол върху производството на пътническите самолети Embraer догодина.

Embraer сключи предварително споразумение за продажба на KC-390 на частна компания

Бразилският самолетостроител Embraer сключи предварително споразумение за продажба на шест тактически транспортни самолети KC-390 с частната компания SkyTech. Това бе обявено днес, 6 февруари 2018 г.

Унгария купува C-390

Унгария купува два военно-транспортни самолета C-390 Millennium. Това съобщи днес, 17 ноември 2020 г., производителят…

Вътрешни проблеми в Embraer забавят обединението с Boeing

Сериозни трудности в реорганизацията на бразилската самолетостроителна компания Embraer, забавя създаването на обединение за производство на регионални джетове с Boeing. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Бразилски съд блокира сливането на Boeing и Embraer

Бразилски федерален съд блокира, за сега, създаването на джойнтвенчър между американския самолетостроител Boeing и бразилския Embraer. Това стана вчера, 6 декември 2018 г., съобщава Reuters.

Апелативен бразилски съд отхвърли блокажа върху джойнтвенчъра на Embraer и Boeing

Бразилски федерален апелативен съд е отхвърлил решението с което друг съд в страната блокира създаването на джойнтвенчър между местната самолетостроителна компания Embraer и Boeing. Това съобщава Flightglobal.

Меню