E190-E2 получи типов сертификат

5 прочитания

Embraer получи типов сертификат за летателна годност за своя модел E190-E2 от авиационните власти в Бразилия, Европа и САЩ. Това позволява започването на търговската експлоатация на модела от стартовия клиент Widebroe.

Сертификацията идва малко повече от четири години и половина, след като програмата за обновяване на регионалните самолети от фамилията E-Jet, бе стартирана на изложението в Бурже през 2013 г.

Летателните изпитания са били проведени с четири прототипа на E190-E2, които са натрупали над 2000 часа във въздуха от дебютния полет през май 2016 г. насам и още около 45 000 часа в наземни тестове. Сертификацията е дадена от бразилската агенция ANAC, европейската EASA и американската FAA.

В момента Embraer има 74 твърди поръчки за E190-E2. Норвежката регионална авиокомпания Wideroe е поръчала три броя E190-E2 и държи права за покупка на още 12 машини от същия тип. Първият търговски полет на авиокомпанията се планира за 24 април 2018 г. и ще бъде между норвежките градове Берген и Тромсьо.

Embraer планира да даде на крайния клиент първия E195-E2 в първата половина на 2019 г., а първия E175-E2 през 2021 г.

Обновеното поколение E2 се отличава от базовата фамилия E-Jet по новите двигатели Pratt & Whitney PW1000G, поставяне на електродистанционна система за управление, подменена авионика и аеродинамични подобрения. Освен това E175-E2 е удължен с 0,6 m в сражение с E175, а E195-E2 е удължен с 2,85 m в сравнение с E195.

Свързани теми

Предишна публикация
80% от наличните F-35 продължава да летят, останалите ще чакат подмяна на горивопроводи
Следваща публикация
Министър Каракачанов отново избра Беларус за ремонта на Су-25
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

619 заявки във втория ден на Фарнбъроу

С 619 заявки за пътнически самолети приключва втория ден на авиационното изложение, което се провежда в момента във Фарнбъроу. Така изложението продължава да бъде изключително силно, от към събрани заявки.

8 прочитания

Boeing предлага на Embraer джойнтвенчър за производство на пътнически самолети

Boeing е предложила на Embraer създаването на джойнтвенчър компания, която ще произвежда пътнически самолети, като по такъв начин се опитва да заобиколи опасенията на бразилското правителство. Това съобщава Reuters.

1 прочитания

Embraer обяви доставките си за 2018 г.

Бразилският самолетостроител Embraer обяви, че през миналата 2018 г. е доставил 90 пътнически самолета и 91 бизнесджета. Що се отнася до доставките на пътнически машини, те са в рамките на очакваните, но на крайните клиенти са дадени по-малко от планираните бизнесджетове.

475 прочитания

Boeing ще се опита да убеди бразилските власти в добрите си намерения спрямо Embraer

Американският самолетостроител Boeing ще се опита да разсее съмненията в бразилското правителство по отношение на евентуалното обединение с бразилската компания Embraer. Това съобщава Reuters.

1 прочитания

Boeing и Embraer преговарят за сливане

Американският самолетостроител Boeing води преговори с бразилската компания Embraer за евентуално сливане. Това потвърдиха от двете компании, след като по-рано Wall Street Journal съобщи за разговорите между двата гиганта.

2 прочитания

Boeing и Embraer правят отделна компания за производство на пътнически самолети

Boeing и Embraer ще създадат отделна компания, която ще се заминава с производството и продажбата на пътническите самолети от фамилията E-Jet, които в момента се строяха от бразилския производител. Това съобщава местният вестник O Globo, цитиран от Reuters.

1 прочитания
Меню