Инцидент с Ка-26 в Свищов

142 прочитания

Селскостопански вертолет Ка-26 е претърпял инцидент днес, 23 април 2018 г., в Свищов. Няма пострадали, а материалните щети са минимални.

Инцидентът е станал сутринта. Вертолетът е бил нает да пръска близките посеви и е оперирал от площадка на територията на „Винпром Свищов”. След поредната задача е трябвало да се приземи за ново зареждане, но по неизвестна причина вертолетът се е приземил между две сгради. Носещият му винт се е закачил в една от постройките, при което са нанесени леки материални щети. Пилотът не е пострадал.

„Хеликоптерът е пръскал тази сутрин лозовите масиви на завода и при кацането е закачил няколко цигли от покрива“, съобщи за медиите след извършения оглед на мястото Светлин Михайлов, началник на пожарната в Свищов.

От разпространените кадри не може да се каже със сигурност каква е регистрацията на авариралия вертолет и дали тя въобще има такава.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството отпусна 26 млн. лева за поддръжка на МиГ-29, но не разгледа проекта за нов изтребител
Следваща публикация
Млади пилоти започват курс на L-39
142 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Появиха се нови следи към местонахождението на полет MH370

Австралийското бюро за транспортна безопасност (ATSB) публикува два нови доклада, които обобщават събраните данни по време на издирването на полет MH370 на Malaysia Airlines. В тях са включени нови сателитни снимки, за които се твърди, че хвърлят нова светлина по въпроса с изчезналия Boeing 777.

Окончателният доклад около изчезването на MH370 дава малко нова информация

Малайзия публикува днес, 30 юли 2018 г. окончателния доклад около изчезналия полет MH370 на Malaysia Airlines, но в него има много малко нова информация, а основният извод остава непроменен – самолетът е умишлено отклонен от курса, но неизвестно от кой и как.

Boeing 737 катастрофира в Куба

Пътнически самолет Boeing 737 катастрофира днес, 18 май 2018 г., при излитане от международното летище Хосе Марти в Хавана, Куба. По първоначална информация повечето от намиращите се на борда, 104 пасажери и деветчленен екипаж, са загинали.

Катастрофа в Невада вероятно разкри нов секретен самолет на САЩ

Самолет собственост на ВВС на САЩ е катастрофирал в изпитателен полигон в Невада. Пилотът му е загинал, а отказът на Пентагона да съобщи типа на авариралата машина повдига въпроси за наличието на нов секретен пилотируем самолет, който се изпитва в Съединените щати.

Меню