Инцидент с Ка-26 в Свищов

141 прочитания

Селскостопански вертолет Ка-26 е претърпял инцидент днес, 23 април 2018 г., в Свищов. Няма пострадали, а материалните щети са минимални.

Инцидентът е станал сутринта. Вертолетът е бил нает да пръска близките посеви и е оперирал от площадка на територията на „Винпром Свищов”. След поредната задача е трябвало да се приземи за ново зареждане, но по неизвестна причина вертолетът се е приземил между две сгради. Носещият му винт се е закачил в една от постройките, при което са нанесени леки материални щети. Пилотът не е пострадал.

„Хеликоптерът е пръскал тази сутрин лозовите масиви на завода и при кацането е закачил няколко цигли от покрива“, съобщи за медиите след извършения оглед на мястото Светлин Михайлов, началник на пожарната в Свищов.

От разпространените кадри не може да се каже със сигурност каква е регистрацията на авариралия вертолет и дали тя въобще има такава.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството отпусна 26 млн. лева за поддръжка на МиГ-29, но не разгледа проекта за нов изтребител
Следваща публикация
Млади пилоти започват курс на L-39
141 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing 737 катастрофира в Индонезия

Пътнически самолет Boeing 737 Max 8 катастрофира малко след излитане от индонезийската столица Джакарта. Това стана днес, 29 октомври 2018 г. Няма оцелели сред намиращите се 189 души на борда му.

Тежка катастрофа с Ил-76 в Алжир

Военно-транспортен самолет Ил-76 от състава на алжирските ВВС катастрофира днес, 11 април 2018 г. при излитане от авиобаза Боуфарик. При инцидента са загинали поне 257 души.

Сили на САЩ достигнаха до падналия E-11

Специални сили на САЩ са достигнали мястото на катастрофата на самолет-ретранслатор E-11A, който се разби вчера, 27 януари 2020 г. и са прибрали телата на загиналия екипаж. Това съобщава Newsweek, позовавайки се на източници в Пентагона.

Цената на изречените неистини

На 11 юни 2019 г. се навърши една година от катастрофата на вертолета Ми-17 в Крумово. При тежкия инцидент загинаха двама авиатори. Разбира се, подобни трагични годишнини не са сред поводите, които хората искат да отбелязват, но това не значи, че политически фигури няма да се опитат да извадят евтини и съмнителни дивиденти от трагедията.

Меню