САЩ даде разрешение за експорт на AH-1Z за Бахрейн

12 прочитания

Държавният департамент на САЩ даде разрешение за евентуален експорт на 12 щурмови вертолети Bell AH-1Z за близкоизточната страна Бахрейн. Потенциалната сделка ще е на стойност $911,4 млн. и ще мина по процедурата на Foreign Military Sales (FMS).

Освен 12-те вертолета в потенциалната сделка влизат резервни двигатели, 14 управляеми ракети AGM-114, 54 управляеми ракети APKWS-II, резервни части и консумативи, вертолетообслужваща техника, обучение на летателен и технически състав и други съпътстващи стоки и услуги.

Решението на Държавния департамент не е задължително да води до сделка.

Известно е, че в момента Бахрейн разглежда опции за заместване на своя флот от щурмови вертолети AH-1E/F/P, който се състои от около 30 машини. Като алтернатива на AH-1Z се разглежда турския TAI T-129.

За сега единственият експортен клиент на AH-1Z Viper е Пакистан, който е поръчал 12 вертолета през 2015 г. През миналата година Румъния обяви, че ще купи машината, но все още няма подписан договор.

Свързани теми

Предишна публикация
Финландия тръгна да търси нов изтребител
Следваща публикация
Новото издирване на MH370 върви на приключване без резултат
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Мароко купи AH-64 Apache

Мароко е подписало сделка за покупката на 24 щурмови вертолети AH-64E Apache. Новината бе съобщена…

Полша отново замисля модернизация на Ми-24

Полското военно министерство планира да започне диалог с потенциални доставчици за модернизацията на част от бойните вертолети Ми-24Д/В. Той ще се проведе от юли до септември 2019 г., като основната му цел е да се оцени изпълнимостта на проекта, които ще предвижда добавяне на ново оборудване и въоръжение.

Унгария ремонтира и модернизира Ми-24 в Русия

Осем унгарски щурмови вертолета Ми-24В/П в момента преминават през ремонт и модернизация в 419-ти авиоремонтен завод намиращ се в Санкт Петербург. Това съобщава IHS Janes.

Меню