Новото издирване на MH370 върви на приключване без резултат

13 прочитания

Новото издирване на разбилия се Boeing 777 на Malaysia Airlines върви към приключване, без да бъдат намерени следи от катастрофиралия авиолайнер. Това съобщава Flightglobal.

Директорът на компанията Ocean Infinity Оливър Плъкет е заяви, че липсата на резултати от издирването е разочароващо, но въпреки това компанията му е повече от доволна от използваното оборудване.

Издирването стартира в края на януари 2018 г. и се очакваше да продължи три месеца. В Южното полукълбо вече е есен и идва зима, което значи, че времето в южните части на Индийския океан става все по-неподходящо.

Въпреки това, корабът Seabed Constructor ще остане в зоната за издирване още малко, преди да се оттегли.

Ocean Infinity заявиха, че са претърсили 80 000km² и според Плъкет е добито сериозно количество висококачествени данни, но самолетът не е открит. Директорът на компанията е казал, че ще бъде използвано оставащото време и всички в Ocean Infinity са решени да го продължат до намиране на малайзийския Boeing 777.

Корабът Ocean Constructor използва осем автономни подводни апарата, които извършат самото търсене. Съдовете се движат на дълбочина от около 6000 m и издирват останките на малайзийския Boeing 777 с помощта на няколко сонара, мощни камери и други сензори.

Частната компания сключи договор с правителството на Малайзия през октомври 2017 г. Тя ще получи неназовано възнаграждение само в случай, че открие самолета. Според медийни публикации сумата възлиза на $70 млн.

Преди малко повече от година приключи две годишното издирване, което бе финансирано от правителствата на Австралия, Китай и Малайзия. То не даде никакви резултати, но показа категорично, че самолетът не се е разбил в най-вероятната зона, която бе посочена от разследването.

Полет MH370 трябваше да бъде извършен между Куала Лумпур и Пекин на 8 март 2014 г. Вместо в да се приземи в китайската столица, изчезналия Boeing 777-200ER с 239 човека на борда му, се разбива някъде в южните части на Индийския океан

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ даде разрешение за експорт на AH-1Z за Бахрейн
Следваща публикация
Гърция одобри програмата за модернизация на F-16
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Бизнесджет катастрофира в Иран

Турски бизнесджет Challenger 604 e катастрофирал днес, 11 март 2018 г., в централната част на Иран. При инцидента са загинали всички 11 души, които са се намирали на борда.

Карго 767 катастрофира в Тексас

Товарен Boeing 767-300ER катастрофира при кацане в близост до Хюстън, Тексас. На борда на машината се е намирал тричленен екипаж, за който се смята, че е загинал.

Карго Boeing 747 излезе от пистата в Халифакс

Товарен Boeing 747-400 на Sky Lease Cargo излезе от пистата на летището в Халифакс, Канада. Машината е практически разрушена, но при инцидента няма пострадали сред екипажа. Това е станало днес, 7 ноември 2018 г.

Ju 52 катастрофира в Швейцария

Ретро самолет Junkers Ju 52 катастрофира в Швейцарските Алпи. При инцидента загинаха всички намиращи се на борда му 20 души.

Меню