Екипажът на Союз МС-07 се завърна на земята

47 прочитания

55-ият екипаж на Международната космическа станция (МКС) успешно се завърна на Земята. Спускаемата капсула на космическия кораб Союз МС-07 се приземи успешно в Казахстан днес, 3 юни 2018 г., следобед.

На борда на Союз МС-07 се намираха астронавта на NASA Скот Тингъл и космонавта от японската космическа агенция JAXA Норишиге Канаи, както и космонавтът на „Роскосмос“ Антон Шкаплеров, който е и командир на полета.

Апаратът се разкачи от МКС в 12,16 часа московско време и се приземи в 15,39 часа московско време в близост до казахстанския град Жезказган. Полетът е преминал успешно и екипажът се чувства добре.

Екипажът на Союз МС-07 прекара 168 дни на станцията, след като се скачи с нея на 17 декември 2017 г.

В МКС останаха трима космонавти –руснакът Олег Артемеев и двамата американци Андрю Фюстел и Ричърд Арнолд. Следващото скачване със станцията на пилотируем кораб е планирано за следващата. На 6 юни 2018 г. корабът Союз МС-09 ще излети с екипаж в състав Сергей Прокопев – командир, германецът Александър Герст и американският астронавт Серина Аниьон-Чанслор. Корабът ще се скачи със станцията няколко дни по-късно.

Свързани теми

Предишна публикация
SpaceX отлага изпращането на туристи около Луната
Следваща публикация
Успешно изстрелване на товарен кораб за МКС
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Stratolaunch Systems обяви, че разработва семейство от ракетни системи

Американската компания Stratolaunch Systems заяви, че разработва семейство от ракетни системи, които да се използват заедно с гигантския самолет, който компанията разработва, за извеждане на товари и хора на орбита.

Crew Dragon се скачи успешно с МКС

Космическият кораб Crew Dragon успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС). Това стана днес,…
Меню