Екипажът на Союз МС-07 се завърна на земята

47 прочитания

55-ият екипаж на Международната космическа станция (МКС) успешно се завърна на Земята. Спускаемата капсула на космическия кораб Союз МС-07 се приземи успешно в Казахстан днес, 3 юни 2018 г., следобед.

На борда на Союз МС-07 се намираха астронавта на NASA Скот Тингъл и космонавта от японската космическа агенция JAXA Норишиге Канаи, както и космонавтът на „Роскосмос“ Антон Шкаплеров, който е и командир на полета.

Апаратът се разкачи от МКС в 12,16 часа московско време и се приземи в 15,39 часа московско време в близост до казахстанския град Жезказган. Полетът е преминал успешно и екипажът се чувства добре.

Екипажът на Союз МС-07 прекара 168 дни на станцията, след като се скачи с нея на 17 декември 2017 г.

В МКС останаха трима космонавти –руснакът Олег Артемеев и двамата американци Андрю Фюстел и Ричърд Арнолд. Следващото скачване със станцията на пилотируем кораб е планирано за следващата. На 6 юни 2018 г. корабът Союз МС-09 ще излети с екипаж в състав Сергей Прокопев – командир, германецът Александър Герст и американският астронавт Серина Аниьон-Чанслор. Корабът ще се скачи със станцията няколко дни по-късно.

Свързани теми

Предишна публикация
SpaceX отлага изпращането на туристи около Луната
Следваща публикация
Успешно изстрелване на товарен кораб за МКС
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 30

Как стартира авиационната 2024 г. и за кои процеси ще следим в нашия подкаст през…

NASA възнамерява да прати хора на Луната през 2028 г.

NASA ще изпрати хора на Луната през 2028 г., като технологиите, които ще се използват там ще спомогнат за провеждането на пилотируема мисия до Марс в десетилетието след 2030 г. Това е заявил вчера, 11 март 2019 г., директорът на NASA Джим Брайденстайн (на снимката), след като Белия дом обяви проектобюджета на агенцията за 2020 г.

SpaceX успешно използва ракета за трети път

Компанията SpaceX успешно използва отново първа степен на ракетата-носител Falcon 9, която вече е летяла два пъти. Вчера, 3 декември 2018 г., компанията успешно изведе на орбита 64 малки сателита с двукратно използваната ракета.

Crew Dragon се скачи успешно с МКС

Космическият кораб Crew Dragon успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС). Това стана днес,…
Меню