Две нови нискотарифни авиокомпании на летище София

2K прочитания

Две нови нискотарифни авиокомпании стъпва на летище София от тази есен. Това са Laudamotion и Eurowings.

Laudamotion, която стартира дейността си през 2018 г., след като Ники Лауда купи Amira Air и я ребрандира, ще лети от София до Виена. Полетите стартират от 28 октомври.
Полетите ще са в дните понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота. Самолетите ще излитат в 06,10 часа от Виена, ще кацат в 08,40 часа в София и ще излитат обратно в 09,05 часа. Кацането във Виена ще е в 09,50.

Eurowings, която е част от Lufthansa Group, пък ще лети до Дюселдорф и Щутгарт. До Дюселдорф ще се лети в дни понеделник, четвъртък и събота. Полетите тръгват от 31 октомври 2019 г. До Щутгард ще се лети във вторник и неделя.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: Възстановяваме историческата справедливост при ВВВУ
Следваща публикация
Премиерът Борисов лично ще преговаря за F-16 с Тръмп, но иначе не се бъркал в процеса
2K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Летище София отива на концесия през 2018 г.

Процедурата за отдаване на концесия на софийското летище ще бъде подновена през следващата година. Това се разбира от думите на министъра на транспорта Ивайло Московски след заседанието на Министерски съвет днес, 30 октомври 2017 г.

Откриха линията София – Одеса

Със специален полет беше даден старт днес, 22 декември 2017 г., на директната въздушна линия София-Одеса, изпълняван от националния превозвач „България ер”, съобщиха от Министерството на транспорта.

Ryanair пуска полети София – Единбург

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair Обяви днес, 27 февруари 2018 г., че със зимното си разписание ще стартира полети по линията София – Единбург. Билетите са в продажба от днес.

Летище София посреща 6-милионния си пътник

Днес, 30 ноември 2017 г., летище София посрещна своя пасажер номер 6 000 000. С това столичното летище достигна исторически висини в трафика си и по всичко личи, че преминалите през аеропорта до края на годината ще приближат 6,5 млн.

VietJet Air поръча 50 броя A321neo

Виетнамската нискотарифна авиокомпания VietJet Air поръча 50 броя Airbus A321neo. Меморандум за разбирателство по тази сделка бе подписан през юли по време на авиоизложението във Фарнбъроу.

Всички кандидати са допуснати до участие в процедурата по избор на концесионер на летище София

Всичките петима кандидати са допуснати за участие в процедурата по избор на концесионер на летище София. Това стана днес, 9 май 2019 г., след като бяха отворени офертите им в Министерство на транспорта.

Меню