Две нови нискотарифни авиокомпании на летище София

2K прочитания

Две нови нискотарифни авиокомпании стъпва на летище София от тази есен. Това са Laudamotion и Eurowings.

Laudamotion, която стартира дейността си през 2018 г., след като Ники Лауда купи Amira Air и я ребрандира, ще лети от София до Виена. Полетите стартират от 28 октомври.
Полетите ще са в дните понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота. Самолетите ще излитат в 06,10 часа от Виена, ще кацат в 08,40 часа в София и ще излитат обратно в 09,05 часа. Кацането във Виена ще е в 09,50.

Eurowings, която е част от Lufthansa Group, пък ще лети до Дюселдорф и Щутгарт. До Дюселдорф ще се лети в дни понеделник, четвъртък и събота. Полетите тръгват от 31 октомври 2019 г. До Щутгард ще се лети във вторник и неделя.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: Възстановяваме историческата справедливост при ВВВУ
Следваща публикация
Премиерът Борисов лично ще преговаря за F-16 с Тръмп, но иначе не се бъркал в процеса
2K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартират законови промени заради концесията на летище София

Министерство на транспортна инициира промени в Закона за концесиите с цел разширяване на кръга от потенциални кандидати за концесията на летище София. Предложенията на транспортното ведомство са качени на сайта strategy.bg за обществено обсъждане.

Ryanair открива база в Бургас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

VietJet Air поръча 50 броя A321neo

Виетнамската нискотарифна авиокомпания VietJet Air поръча 50 броя Airbus A321neo. Меморандум за разбирателство по тази сделка бе подписан през юли по време на авиоизложението във Фарнбъроу.

Ryanair се оплака от спадащи печалби на фона на ожесточена конкуренция

Иралндската нискотарифна авиокомпания Ryanair съобщи, че за четвърта поредна година печалбите ѝ спадат, като това стана на фона на това, което изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри описва, като „война на изтощение” между нискотарифните превозвачи.

Меню