Стартира тренировката „Тракийско лято – 2018”

28 прочитания

От 10 до 21 юли 2018 г. в района на авиобаза Крумово ще се проведе съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято”. Това съобщават от ВВС.

От българска страна в летателната тренировка ще вземат участие личен състав и авиационна техника от 24-та авиационна база и 3-та авиационна база Граф Игнатиево, личен състав от 68-ма бригада „Специални сили”, представители на база КУН и сили и средства от ЗРВ – военно формирование 36150 – Стара Загора.

От страна на САЩ традиционно в тази тренировки взимат участие военно-транспортни самолети C-130J Hercules.

По време на съвместната българо-американска подготовка са планирани за изпълнение следните задачи: тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, тактически въздушен десант, визуално въздушно разузнаване, парашутни скокове, медицинска евакуация, зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната, бойно маневриране за преодоляване на противовъздушната отбрана, включващо наземни средства и изтребители, тактически прехват на малоскоростна цел на малка височина и бойно търсене и спасяване съвместно със силите за специални операции, инфилтриране/есфилтриране с използване на различни способи за десантиране и евакуация. Задачите ще се изпълняват от основно летище Пловдив, а като тактическо летище за излитане, кацане и десантиране на товари ще се използва Чешнегирово.

Основните цели на участието на българските ВВС в съвместната подготовка са повишаване на оперативната съвместимост между екипажите в състава на международни оперативни сили, отработване на процедурите за изпълнение на елементи свързани с бойното използване на самолет С-27J, повишаване на теоретичната и тактико-специалната подготовка на бойните разчети от зенитно-ракетни войски, усъвършенстване на способностите на ръководителите на полети и усъвършенстване на процедурите на ВВС по всестранно логистично осигуряване и оказване на поддръжка като страна домакин.

Ръководството на учението е убедено, че съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято” ще повиши способностите и оперативната съвместимост на личния състав от Военновъздушните сили при участие в международни учения и операции, се казва още в съобщението на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Транспортната комисия в НС отхвърли искането за спиране на концесията на летище София
Следваща публикация
Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206

Компанията „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е избрана за изпълнител на обществената поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от решение на министъра на отбраната от 16 ноември 2018 г., публикуван на сайта на МО.

Още живот за българските Су-25

На 26 февруари 2021 г., в присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-министъра…

Договорът за Су-25 забуксува

Договорът за ремонт, удължаване на ресурса и малка модернизация на част от българските щурмови самолети Су-25 започва да буксува и има реалистични опасения, че е възможно той да не се реализира въобще.

Меню