Ми-8 катастрофира в Сибир

34 прочитания

Ми-8АМТ катастрофира днес, 4 август 2018 г., с 18 човека на борда си при излитане в Сибир. Всички намиращи се във вертола са загинали.

Вертолетът, опериран от UTair, е излетял от Ванкор, Красноярския край със 15 служители на руската нефтена компания Роснефть. На борда се е намирал и тричленен екипаж.

Машината е рухнала малко след излитането и е паднала недалеч от площадката, от която е излетяла. Инцидентът е станал около 10,20 часа местно време.

По предварителна информация, непосредствената причина за инцидента е сблъсък на катастрофиралия вертолет с товар, който е бил возен на външно окачване от друг вертолет, който също е излитал от същата площадка. Падналият Ми-8 е закачил носещия си винт в товара и веднага се е сринала на земята. Другата машина не е пострадала, но е хвърлила аварийно товара си.

Командирът на катастрофиралият вертолет е бил на 33 години с близо 6000 часа във въздуха, от които малко над 2300 часа като командир.

Води се разследване, както от руските авиационни власти, така и от следствието на страната.

Катастрофиралият вертолет е имал цивилна регистрация RA-25640. Машината е произведена в Улан Уде през септември 2010 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Ju 52 катастрофира в Швейцария
Следваща публикация
Embraer E190 се аварира в Мексико
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полският МиГ-29 се е разбил при ниска облачност

Инцидентът с полския изтребител МиГ-29 е станал по тъмно и при ниска облачност, докатo машината се е намирала на глисадата за кацане. Полският боен самолет се разби вчера, 18 декември 2017 г., при кацане в 23-та тактическа авиобаза. Летецът се катапултира успешно.

Възобновяват подводното търсене на полет MH370

Правителството на Малайзия е сключило споразумение с компанията Ocean Infinity за ново подводно издирване на останките на полет MH370. Рестартирането на търсенето на изчезналия Boeing 777 бе обявено от австралийския министър на транспорта Дарън Честър.

Главният урок от катастрофата със Суперджет 100

Руското онлайн издание „Взгляд” публикува коментар озаглавен „Главният урок от катастрофата със Суперджет 100” на Михаил Барабанов, сътрудник в руския независим изследователски институт ЦАСТ (Центр анализа стратегий и технологий).

Grand Caravan катастрофира в Коста Рика

Турбовитлов самолет Cessna 208B Grand Caravan катастрофира в Коста Рика. При инцидента са загинали всички намиращи се на борда му 12 човека. Катастрофата е станала на 31 декември 2017 г.

Меню