Ми-8 катастрофира в Сибир

30 прочитания

Ми-8АМТ катастрофира днес, 4 август 2018 г., с 18 човека на борда си при излитане в Сибир. Всички намиращи се във вертола са загинали.

Вертолетът, опериран от UTair, е излетял от Ванкор, Красноярския край със 15 служители на руската нефтена компания Роснефть. На борда се е намирал и тричленен екипаж.

Машината е рухнала малко след излитането и е паднала недалеч от площадката, от която е излетяла. Инцидентът е станал около 10,20 часа местно време.

По предварителна информация, непосредствената причина за инцидента е сблъсък на катастрофиралия вертолет с товар, който е бил возен на външно окачване от друг вертолет, който също е излитал от същата площадка. Падналият Ми-8 е закачил носещия си винт в товара и веднага се е сринала на земята. Другата машина не е пострадала, но е хвърлила аварийно товара си.

Командирът на катастрофиралият вертолет е бил на 33 години с близо 6000 часа във въздуха, от които малко над 2300 часа като командир.

Води се разследване, както от руските авиационни власти, така и от следствието на страната.

Катастрофиралият вертолет е имал цивилна регистрация RA-25640. Машината е произведена в Улан Уде през септември 2010 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Ju 52 катастрофира в Швейцария
Следваща публикация
Embraer E190 се аварира в Мексико
30 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофа с гръцки Mirage 2000

Гръцки изтребител Mirage 2000-5 е катастрофирал днес, 12 април 2018 г., след като е изпълнил мисия по прехват на турски военен самолет, който е навлязъл в гръцкото въздушно пространство. Пилотът на машината е загинал.

Омагьосаният кръг

Има една мъдрост без ясен автор, която гласи – „Каквото и да ти разправят, знай…

Карго Boeing 747 излезе от пистата в Халифакс

Товарен Boeing 747-400 на Sky Lease Cargo излезе от пистата на летището в Халифакс, Канада. Машината е практически разрушена, но при инцидента няма пострадали сред екипажа. Това е станало днес, 7 ноември 2018 г.

Ju 52 катастрофира в Швейцария

Ретро самолет Junkers Ju 52 катастрофира в Швейцарските Алпи. При инцидента загинаха всички намиращи се на борда му 20 души.

B-1B се разби при кацане

Стратегически бомбардировач B-1B от състава на ВВС на САЩ се разби при опит за кацане…
Меню