Две компании дават оферти за поддръжка на L-39

135 прочитания

Българска и чешка компания са поканени да дадат оферти в процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване рамково споразумение за логистичната поддръжка на учебно-тренировъчните самолети L-39ZA от състава на българските ВВС. Това се чете от протокола на комисията, публикуван на 24 юли 2018 г.

Едната компания е българската „Йотов и син”, а другата е оригиналният производител Aero Vodochody. „Йотов и син” няма възможност да извърши сама поддръжката и ще използва услугите на украински подизпълнители.

От протокола на комисията се вижда, че и двете фирми са подали документи, които отговарят на изискванията. Поради това, и двете са поканени да дадат ценова оферта и да участват в преговори.

Процедурата за възлагане на обществена поръчка стартира на 15 май 2018 г. Цели се сключване на рамково споразумение, като се търси осигуряване на капитално-възстановителни ремонти за двигателите АИ-25ТЛ, капитално-възстановителен ремонт за пусковите двигатели „Сапфир-5”, извършване на ремонт на агрегати, блокове, възли и детайли по самолетите L-39ZA, извършване на ремонт, проверка или калибровка на контролно-проверовъчна и контролно-измервателна апаратура, извършване на доставки на авиационно-техническо имущество и доставка на техническа документация.

Рамковото споразумение ще бъде с продължителност 84 месеца (седем години) и ще покрива поддръжката на осем самолета L-39. За това време се очаква, че в поддръжката на L-39ZA ще бъдат вложени 11 млн. лева с ДДС.

Има изискване дейностите по договора да се извършват от конструктора/производителя или от организация, която е оторизирана/сертифицирана/линцензирана за извършване на този вид дейност от конструктора/производителя.

Свързани теми

Предишна публикация
Латвия се интересува от покупката на четири UH-60
Следваща публикация
Пловдивският общински съвет официално поиска летището на града
135 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нова донорска задача за ВВС

В навечерието на своя празник 16-та транспортна авиционна група изпълни поредната транспортно-санитарна задача. Това съобщиха от групата.

Приключи летателното учение ETAP-C 19-2

Днес, 11 април 2019 г. се проведе тържествена церемония, на която бяха връчени сертификатите от летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 19-2”(ETAP-C 19-2). Това съобщиха от ВВС.

Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите

Комисията за разследване на авиационното произшествие с вертолет Ми-17 завърши своята работа с доклад за възможните причини. Това съобщи МО днес, 9 юли 2018 г., но от военното ведомство не съобщават за резултатите и обявиха, че докладът е „поверителен”.

Меню