МО отново пусна обществена поръчка за поддръжка на Bell 206

65 прочитания

Министерство на отбраната отново пусна за поддръжка на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Решението за стартирането на поръчката е от 6 август 2018 г.

Процедурата е с договаряне без предварително обявление и отправяне на покани за участие само до две фирми – държавният холдинг ТЕРЕМ ЕАД и частната компания регистрирана у нас „Ротсас Интернешънъл”.

Поръчката, чиято прогнозна стойност е 375 000 лева без ДДС, е за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, както и и проверка на контролно-измервателна апаратура.

Крайният срок за подаване на оферти е 25 септември 2018 г.

Предметът на поръчката е фактически без промяна в сравнение с провалената поръчка със същия предмет от тази пролет. Тогава не се появи нито един кандидат.

Сега МО директно кани двама участника – холдинга ТЕРЕМ ЕАД, който е под шапката на военното ведомство и фирмата „Ротсас Интернешънъл”, която е представител за България на компанията Bell. И двете фирми могат да търсят услугите на подизпълнители за изпълнение на поръчката.

В средата на юни 2018 г. министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че от шест налични вертолета Bell 206 летят три. За вкарването в експлоатация на останалите три машини имало нужда от 1 млн. лева.

Свързани теми

Предишна публикация
Доставките на F-35 за Турция са блокирани
Следваща публикация
Цветанов отново нападна Gripen и заяви, че през 2012 г. ГЕРБ е щял да вземе F-16
65 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Какво пише и какво не в проекта за нов боен самолет?

На 16 май 2018 г. Министерски съвет (МС) прие проектът за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет”. Той бе внесен в Народното събрание (НС), където трябва да мине през одобрението на комисиите по отбрана и финанси, а след това ще бъде гласуван в пленарна зала.
Както пише в проекта и какво липсва в него?

Министър Каракачанов отново избра Беларус за ремонта на Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отново избра беларуската компания „558-ми авиоремонтен завод“ за изпълнител на поръчката за ремонт на щурмовиците Су-25. Това се чете в негово решение от 16 ноември 2018 г.

Курсанти с първи самостоятелен полет

Първокурсниците от факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” изпълниха първия си самостоятелен полет. Това съобщават от Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”.

Меню