Латвия се интересува от покупката на четири UH-60

8 прочитания

Латвия се интересува от покупката на четири тактически транспортни вертолета UH-60M Blachk Hawk. Това става ясно от запитването, което е отправено към Конгреса на САЩ от Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на САЩ (DSCA).

Ориентировъчната стойност на потенциалната сделка е $200 млн. В нея се включва доставка на четирите вертолети UH-60M, резервни части и консумативи за тях, наземна техника, обучение, както и 20 комплекта очила за нощно виждане AN/AVS-6 и други съпътстващи сделката услуги.

Конгресът на САЩ задължително трябва да даде разрешение за бъдещата сделка. Стойността от $200 млн. представлява максимумът, който може да бъде даден за сделката, но реално тя ще бъде подписана на по-ниска стойност, когато и ако САЩ и Латвия се договорят за нея.

Латвийските ВВС в момента разполагат само с един транспортен самолет Ан-2Т, един учебен вертолет Ми-2 и четири вертолета Ми-8МТВ-1, които се използват за транспортни задачи и за задачи по търсене и спасяване.

Свързани теми

Предишна публикация
F-117 отново бе забелязан да лети в САЩ
Следваща публикация
Qatar Airways ще разкрие пред американското правителство механизмите на финансирането си
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи два Enstrom 480B-G за военно обучение в Чехия

Чешката отбранителна компания LOM Praha,която контролира център за ремонт и поддръжка на авиационна техника и военен авиационен учебен център, получи първите два от поръчаните шест учебни вертолета Enstrom 480B-G.

10 прочитания

Сърбия преговаря за още Ми-17

Сръбското правителство преговаря за още транспортни вертолети Ми-17. Това е заявил сръбския президент Александър Вучич, вчера 1 декември 2017 г.

3 прочитания

Полша ще търси заместник на Ми-2

Полша стартира процедура за намиране на заместник на вертолетите Ми-2, които се използват от въоръжените…
139 прочитания

Стартира тренировката ETAP-C 19-2

От днес, 1 април до 12 април 2019 г. ще се проведе основният етап от „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 2019-2 (ETAP-C 19-2). Това съобщават от ВВС.

941 прочитания
Меню