Латвия се интересува от покупката на четири UH-60

11 прочитания

Латвия се интересува от покупката на четири тактически транспортни вертолета UH-60M Blachk Hawk. Това става ясно от запитването, което е отправено към Конгреса на САЩ от Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на САЩ (DSCA).

Ориентировъчната стойност на потенциалната сделка е $200 млн. В нея се включва доставка на четирите вертолети UH-60M, резервни части и консумативи за тях, наземна техника, обучение, както и 20 комплекта очила за нощно виждане AN/AVS-6 и други съпътстващи сделката услуги.

Конгресът на САЩ задължително трябва да даде разрешение за бъдещата сделка. Стойността от $200 млн. представлява максимумът, който може да бъде даден за сделката, но реално тя ще бъде подписана на по-ниска стойност, когато и ако САЩ и Латвия се договорят за нея.

Латвийските ВВС в момента разполагат само с един транспортен самолет Ан-2Т, един учебен вертолет Ми-2 и четири вертолета Ми-8МТВ-1, които се използват за транспортни задачи и за задачи по търсене и спасяване.

Свързани теми

Предишна публикация
F-117 отново бе забелязан да лети в САЩ
Следваща публикация
Qatar Airways ще разкрие пред американското правителство механизмите на финансирането си
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Хърватска има намерение да вземе Black Hawk

Хърватска има намерение да купи два вертолета UH-60 Black Hawk, които да бъде използвани от силите за специални операции на страната. Това е заявил хърватският военен министър Дами Кръстичевич в телевизионно интервю.

ВВС избраха доставчик на Bambi Bucket

Военновъздушните сили избраха доставчик на две системи за гасене на пожари от вертолет Bambi Bucket. Това става с решение на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков от 22 март 2019 г.

Първи два Enstrom 480B-G за военно обучение в Чехия

Чешката отбранителна компания LOM Praha,която контролира център за ремонт и поддръжка на авиационна техника и военен авиационен учебен център, получи първите два от поръчаните шест учебни вертолета Enstrom 480B-G.

98 броя Ми-28НМ за руската армейска авиация

По време на военно-техническия форум „Армия-2019“, провеждан момента във военно-историческия парк „Патриот“ в Кубинка до Москва, руското военно министерство е направило поръчка за 98 щурмови вертолета Ми-28НМ.

Унгария ремонтира и модернизира Ми-24 в Русия

Осем унгарски щурмови вертолета Ми-24В/П в момента преминават през ремонт и модернизация в 419-ти авиоремонтен завод намиращ се в Санкт Петербург. Това съобщава IHS Janes.

Меню