Латвия се интересува от покупката на четири UH-60

28 прочитания

Латвия се интересува от покупката на четири тактически транспортни вертолета UH-60M Blachk Hawk. Това става ясно от запитването, което е отправено към Конгреса на САЩ от Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на САЩ (DSCA).

Ориентировъчната стойност на потенциалната сделка е $200 млн. В нея се включва доставка на четирите вертолети UH-60M, резервни части и консумативи за тях, наземна техника, обучение, както и 20 комплекта очила за нощно виждане AN/AVS-6 и други съпътстващи сделката услуги.

Конгресът на САЩ задължително трябва да даде разрешение за бъдещата сделка. Стойността от $200 млн. представлява максимумът, който може да бъде даден за сделката, но реално тя ще бъде подписана на по-ниска стойност, когато и ако САЩ и Латвия се договорят за нея.

Латвийските ВВС в момента разполагат само с един транспортен самолет Ан-2Т, един учебен вертолет Ми-2 и четири вертолета Ми-8МТВ-1, които се използват за транспортни задачи и за задачи по търсене и спасяване.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ все пак ще купи леки бойни самолети
Следваща публикация
Ju 52 катастрофира в Швейцария
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Австралия купува AH-64E

Австралия ще купи щурмови вертолети Boeing AH-64E Apache Guardian, които ще заменят сега използваните 22…

Еквадор получи първите си H145

Еквадорските ВВС са получили първите два вертолета Airbus Helicopter H145. Машините ще заместят предсрочно пенсионираните…
Меню