Латвия се интересува от покупката на четири UH-60

29 прочитания

Латвия се интересува от покупката на четири тактически транспортни вертолета UH-60M Blachk Hawk. Това става ясно от запитването, което е отправено към Конгреса на САЩ от Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на САЩ (DSCA).

Ориентировъчната стойност на потенциалната сделка е $200 млн. В нея се включва доставка на четирите вертолети UH-60M, резервни части и консумативи за тях, наземна техника, обучение, както и 20 комплекта очила за нощно виждане AN/AVS-6 и други съпътстващи сделката услуги.

Конгресът на САЩ задължително трябва да даде разрешение за бъдещата сделка. Стойността от $200 млн. представлява максимумът, който може да бъде даден за сделката, но реално тя ще бъде подписана на по-ниска стойност, когато и ако САЩ и Латвия се договорят за нея.

Латвийските ВВС в момента разполагат само с един транспортен самолет Ан-2Т, един учебен вертолет Ми-2 и четири вертолета Ми-8МТВ-1, които се използват за транспортни задачи и за задачи по търсене и спасяване.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ все пак ще купи леки бойни самолети
Следваща публикация
Ju 52 катастрофира в Швейцария
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Унгария купува 20 броя H145M

Унгарските ВВС ще се сдобият с 20 броя от двудвигателните вертолети Airbus Helicopters H145M. Това обяви производителят днес, 29 юни 2018 г.

Италия поръчва още AW139

Италианското правителство поръчва още осем вертолета AW139, които ще се използват за за търсене и спасяване и мисии по патрулиране над море. Това съобщава днес, 11 декември 2017 г., производителят Leonardo.

ВВС изпълниха задачи в помощ на населението

Българските военновъздушни сили извършиха вчера и днес, 18 септември 2019 г., донорска задача с военно-транспортен самолет C-27J и гасиха горски пожар с вертолет Ми-17. Това съобщиха от ВВС.

Китай показа множество нови системи по време на грандиозен военен парад в Пекин

Китай показа множество нови авиационни системи по време на грандиозен военен парад, който се проведе днес, 1 октомври 2019 г., в Пекин. Той бе посветен на 70-тата годишнина на Китайската народна република.

Меню