Wizz Air обяви, че печалбата ѝ е скочила с 22%

10 прочитания

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви, че нетната ѝ печалба се е повишила до €275 млн., което е скок с 22% в сравнение с показанията за предишната финансова година. Това съобщава Reuters.

Wizz Air съобщиха резултатите си за финансовата 2017 г., която приключи на 31 март 2018 г. От компанията заявиха, че покачващата им се печалба се дължи на все по-масовото използване на A321, който позволява да се намалят разходите за превоз на един пасажер.

Компанията заявява, че приходите са се покачили с 24%.

От унгарския нискотарифен превозвач, който работи основно на пазарите в Източна и Централна Европа, очаква, че през финансовата 2018 г., печалбата може да се повиши с около 24%. Това от своя страна повиши акциите на компанията с 4,5%.

Wizz Air очаква, че цената на труда ще продължи да се покачва, но разчита на използването на A321 за гарантиране на растежа си, въпреки това и въпреки повишаващите се цени на горивото. За последните 12 месеца цената на керосина се е повишила с 3,5%.

Авиокомпанията обяви, че за изминалата финансова година са превозени 29,6 млн. пасажери. Затоварването на самолетите на компанията е било 91,3%, което е повишение от миналогодишното ниво от 90%. Wizz Air обаче обявява, че приходите от пасажер са паднали с 0,4%.

Свързани теми

Предишна публикация
Изтребителният скандал в Белгия не стихва
Следваща публикация
Saab продължава да работи по подобряването на Gripen C/D
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air спира полетите по шест дестинации от София

Унгapcĸaтa ниcĸoтapифнa aвиoĸoмпaния Wіzz Аіr нaмaлявa дecтинaциите, ĸoитo oбcлyжвa oт Бългapия, ĸaтo щe бъдaт cпpeни пoлeтитe дo шecт дecтинaции oт Coфия и двe oт Bapнa. Toвa cтaвa яcнo oт oтгoвop нa ĸoмпaниятa нa зaпитвaнe нa mоnеу.bg .

Wizz Air ще лети от София до Малага

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви днес, 20 септември 2017 г., че пуска полет от София до испанския град Малага.

Wizz Air пуска линия Виена – Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви днес, 9 януари 2018 г., нова база в Австрия и нов маршрут от Варна до Виена.

Wizz Air внезапно спира полетите до няколко английски летища

Всички полети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември 2016 г. Това се посочва в становище на компанията в отговор на въпрос на БТА по повод сигнал от клиенти на компанията за отменени резервации за посочените дестинации.

Wizz Air пусна опция за запазване на билет без име на пасажера

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air въвежда нова услуга, която позволява на клиентите да правят нова резервация, без да включват имената на всички пътници. Продуктът е разработен за клиенти, които искат предварително да си резервират полет на ниски цени, но още не са сигурни с кого ще пътуват.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Меню