Wizz Air обяви, че печалбата ѝ е скочила с 22%

10 прочитания

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви, че нетната ѝ печалба се е повишила до €275 млн., което е скок с 22% в сравнение с показанията за предишната финансова година. Това съобщава Reuters.

Wizz Air съобщиха резултатите си за финансовата 2017 г., която приключи на 31 март 2018 г. От компанията заявиха, че покачващата им се печалба се дължи на все по-масовото използване на A321, който позволява да се намалят разходите за превоз на един пасажер.

Компанията заявява, че приходите са се покачили с 24%.

От унгарския нискотарифен превозвач, който работи основно на пазарите в Източна и Централна Европа, очаква, че през финансовата 2018 г., печалбата може да се повиши с около 24%. Това от своя страна повиши акциите на компанията с 4,5%.

Wizz Air очаква, че цената на труда ще продължи да се покачва, но разчита на използването на A321 за гарантиране на растежа си, въпреки това и въпреки повишаващите се цени на горивото. За последните 12 месеца цената на керосина се е повишила с 3,5%.

Авиокомпанията обяви, че за изминалата финансова година са превозени 29,6 млн. пасажери. Затоварването на самолетите на компанията е било 91,3%, което е повишение от миналогодишното ниво от 90%. Wizz Air обаче обявява, че приходите от пасажер са паднали с 0,4%.

Свързани теми

Предишна публикация
Изтребителният скандал в Белгия не стихва
Следваща публикация
Saab продължава да работи по подобряването на Gripen C/D
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Мега поръчка за Airbus

Частният инвестиционен фонд Indigo Partners подписа меморандум за разбирателство с Airbus за покупка на 430 самолета от семейството A320neo. Това бе обявено в последния ден на авиоизложението в Дубай.

Ryanair се оплака от спадащи печалби на фона на ожесточена конкуренция

Иралндската нискотарифна авиокомпания Ryanair съобщи, че за четвърта поредна година печалбите ѝ спадат, като това стана на фона на това, което изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри описва, като „война на изтощение” между нискотарифните превозвачи.

Ryanair взима още 25 броя Boeing 737 Max

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair заяви, че поръчва още 25 броя Boeing 737 Max 8, като с това общия брой на поръчаните самолети от новото поколение на 737 достигат 135.

Primera Air фалира

Малкият скандинавски оператор Primera Air прекратява операциите си в полунощ на 2 октомври 2018 г., след като не успя да осигури финанси за поддръжката на своя флот. Това съобщава Flightglobal.

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София. От 25 март до 27 март 2018 г., някои от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, ще се присъединят към мрежата WIZZ.

VietJet Air поръча 50 броя A321neo

Виетнамската нискотарифна авиокомпания VietJet Air поръча 50 броя Airbus A321neo. Меморандум за разбирателство по тази сделка бе подписан през юли по време на авиоизложението във Фарнбъроу.

Меню