Лек самолет се разби край Шумен

35 прочитания

Лек двудвигателен самолет Piper PA-44 Seminole се разби днес, 22 август 2018 г., край летището на град Шумен. При инцидента са пострадали двамата души намиращи се на борда му.

Инцидентът със самолета, чиято регистрация е неясна в момента, е станал около 19 часа. Машината се е опитала да се приземи на летище Шумен, но по неизвестна причина това не е станало и тя се е разбила край вилната зона на града, на не повече от километър от летището.

Двамата намиращи се на борда на самолета са били приети в болница. Пилотът е бил с по-тежки наранявания, но и двамата са без опасност за живота. По неофициална информация те са български граждани, баща и син, които имат учебен център на летището.

Причините за инцидента се разследват от компетентните органи на Министерство на транспорта.

Свързани теми

Предишна публикация
Посещението в САЩ за новия изтребител, породи критики от президента и оправдания от МО
Следваща публикация
Заместник-министър Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, като правилни
35 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

Тежък инцидент с Ту-22М3

При тежък инцидент на земята, трима души от екипажа на бомбардировач Ту-22М3 от състава на…

Генерал Стойков: Екипажът на вертолета Cougar не е имал достатъчно нальот

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков заяви днес, 23 август 2018 г., че екипажът на авариралия вертолет Cougar е имал малко нальот, което може да е довело до това, че не е реагирал по най-правилния начин на възникналата ситуация.

Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите

Комисията за разследване на авиационното произшествие с вертолет Ми-17 завърши своята работа с доклад за възможните причини. Това съобщи МО днес, 9 юли 2018 г., но от военното ведомство не съобщават за резултатите и обявиха, че докладът е „поверителен”.

Меню