Лек самолет се разби край Шумен

35 прочитания

Лек двудвигателен самолет Piper PA-44 Seminole се разби днес, 22 август 2018 г., край летището на град Шумен. При инцидента са пострадали двамата души намиращи се на борда му.

Инцидентът със самолета, чиято регистрация е неясна в момента, е станал около 19 часа. Машината се е опитала да се приземи на летище Шумен, но по неизвестна причина това не е станало и тя се е разбила край вилната зона на града, на не повече от километър от летището.

Двамата намиращи се на борда на самолета са били приети в болница. Пилотът е бил с по-тежки наранявания, но и двамата са без опасност за живота. По неофициална информация те са български граждани, баща и син, които имат учебен център на летището.

Причините за инцидента се разследват от компетентните органи на Министерство на транспорта.

Свързани теми

Предишна публикация
Посещението в САЩ за новия изтребител, породи критики от президента и оправдания от МО
Следваща публикация
Заместник-министър Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, като правилни
35 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Бизнесджет излезе от пистата в Бургас

Бизнесджет Cessna Citation Sovereign излезе от пистата на летище Бургас днес, 31 август 2018 г. При инцидента няма пострадали, но летището бе затворено за около час.

МиГ-21 катастрофира в Сърбия

Двуместен учебно-боен самолет МиГ-21УМ е катастрофирал в Сърбия днес, 25 септември 2020 г. Двучленният екипаж…

F-35B се разби при тренировъчен полет в САЩ

Изтребител F-35B от състава на Корпуса на морската пехота на САЩ се разби при тренировъчен полет в Южна Каролина. Пилотът се е катапултирал успешно. Това е станало вчера, 28 септември 2018 г.

Меню