Само един кандидат за поддръжката на Bell 206

101 прочитания

Само един кандидат е подал документи за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от протокола за работа на комисията, публикуван на сайта на МО.

Процедурата бе с договаряне без предварително обявление и отправяне на покани за участие само до две фирми – държавният холдинг ТЕРЕМ ЕАД и частната компания регистрирана у нас „Ротсас Интернешънъл” ЕООД. От протокола се вижда, че до изтичане на крайния срок за подаване на оферти на 25 септември 2018 г., заявление за участие е подала само компанията „Ротсас Интернешънъл”.

Комисията е установила редица документални несъответствия между подадената документация и изискванията на българската страна. На участникът е даден срок от пет работни дни за отстраняването им.

Фирмата „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е фактически представител на компанията Bell у нас. От доклада за работата на комисията се вижда, че фирмата практически ще е посредник на немската компания Motorflug Baden-Baden GmbH, която ще извърши реалните ремонтни работи.

Поръчката, чиято прогнозна стойност е 375 000 лева без ДДС, е за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, както и и проверка на контролно-измервателна апаратура.

Поръчката бе пусната на 6 август. По-рано през годината се провали друга поръчка със същия предмет, тъй като не се яви нито един кандидат.

Свързани теми

Предишна публикация
80% от наличните F-35 продължава да летят, останалите ще чакат подмяна на горивопроводи
Следваща публикация
Министър Каракачанов: Новият изтребител ще бъде избран до края на годината
101 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню