J-10 с управляем вектор на тягата бе демонстриран в Джухай

67 прочитания

Въздушните демонстрации на изтребител J-10B с управляем вектор на тягата се превърнаха в гвоздей на програмата на китайското аерокосмическо изложение, което се провежда в момента в Джухай.

Самолетът, който се задвижва от WS-10X с управляем вектор на тягата, използва това за да подобрява управляемостта си на много ниски и околонулеви скорости, когато стандартните начини за управление, чрез управляващи повърхности, губят ефективността си.

Демонстрацията на J-10 с китайски двигател с управляем вектор на тягата показва, че китайската авиационна индустрия демонстрира висока увереност в собствените си способности.

Кратката летателна демонстрация, която показа изпитателния J-10B, демонстрира фигури подобни на тези показвани от Су-35 и F-22 – полети с много голям ъгъл на атака, много стегнати лупинги, „Кобра” и „Камбана”.

Предназначението на машината все още не е ясно – дали е просто технологичен демонстратор за отбранотване на технологиите свързани с управляемия вектор на тягата или показва какво ще е бъдещето развитие на J-10.

Най-новите китайски изтребителни разработки J-20 и FC-31 нямат управляем вектор на тягата. Единствените серийни бойни самолети с управляем вектор на тягата в момента са някои модификации на Су-30, Су-35 и F-22.

В Джухай бе демонстриран и базовия J-10A, който бе използван от китайската демонстрационна група „1-ви август”. На земята бе показан J-10B, но най-новата версия на семейството – J-10C, която има радар с активна електронна фазирана антенна решетка, модерна система за самозащита и други подобрения, все още не е показан публично.

Свързани теми

Предишна публикация
A330-800 изпълни дебютния си полет
Следваща публикация
Южна Корея и Испания обмислят да разменят транспортни срещу учебни самолети
67 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катар води преговори за покупка на Су-35

Русия и Катар водят преговори за евентуалната доставка на многоцелеви изтребители Су-35. Това е заявил помощникът на руския президент по военно-техническото сътрудничество Владимир Кожин, цитиран от ТАСС.

Хърватско пак избира изтребител

Хърватското правителство отново стартира процедура за избор на нов боен самолет за ВВС на страната. Това съобщава Jane’s.

Меню