J-10 с управляем вектор на тягата бе демонстриран в Джухай

64 прочитания

Въздушните демонстрации на изтребител J-10B с управляем вектор на тягата се превърнаха в гвоздей на програмата на китайското аерокосмическо изложение, което се провежда в момента в Джухай.

Самолетът, който се задвижва от WS-10X с управляем вектор на тягата, използва това за да подобрява управляемостта си на много ниски и околонулеви скорости, когато стандартните начини за управление, чрез управляващи повърхности, губят ефективността си.

Демонстрацията на J-10 с китайски двигател с управляем вектор на тягата показва, че китайската авиационна индустрия демонстрира висока увереност в собствените си способности.

Кратката летателна демонстрация, която показа изпитателния J-10B, демонстрира фигури подобни на тези показвани от Су-35 и F-22 – полети с много голям ъгъл на атака, много стегнати лупинги, „Кобра” и „Камбана”.

Предназначението на машината все още не е ясно – дали е просто технологичен демонстратор за отбранотване на технологиите свързани с управляемия вектор на тягата или показва какво ще е бъдещето развитие на J-10.

Най-новите китайски изтребителни разработки J-20 и FC-31 нямат управляем вектор на тягата. Единствените серийни бойни самолети с управляем вектор на тягата в момента са някои модификации на Су-30, Су-35 и F-22.

В Джухай бе демонстриран и базовия J-10A, който бе използван от китайската демонстрационна група „1-ви август”. На земята бе показан J-10B, но най-новата версия на семейството – J-10C, която има радар с активна електронна фазирана антенна решетка, модерна система за самозащита и други подобрения, все още не е показан публично.

Свързани теми

Предишна публикация
A330-800 изпълни дебютния си полет
Следваща публикация
Южна Корея и Испания обмислят да разменят транспортни срещу учебни самолети
64 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Макс 2019 4 х Су-57

С официално означение, но и с много неизвестни

Новият руски изтребител от следващо поколение ще получи официалното цифрово означение Су-57. Това беше потвърдено от главнокомандващия руските Въздушно-космически сили (ВКС) генерал-полковник Виктор Бондарев в началото на август. Новините около самолета в последните месеци не са много (поне сериозните новини), а и неизвестните и спекулациите около него остават и сигурно положението ще продължи така поне две или дори три години.

Румъния подписва за още пет F-16 от Португалия

Румъния ще подпише договор за покупката на още пет употребявани изтребители F-16 от Португалия в края на тази или началото на следващата година. Това е заявил румънския военен министър Габриел Леш на пресконференция, която се е провела днес, 19 април 2019 г.

Канада подписва за нов изтребител през 2021 г.

Кралските канадски ВВС ще пуснат запитване за даване на оферти (RFP) за доставка на нов изтребител през 2019 г., а подписването на договора се очаква през 2021 г. Това съобщава Flightglobal.

Меню