Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206

65 прочитания

Компанията „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е избрана за изпълнител на обществената поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от решение на министъра на отбраната от 16 ноември 2018 г., публикуван на сайта на МО.

„Ротсас Интернешънъл” бе единственият кандидат подал документи за участие в процедурата. Тя бе с договаряне без предварително обявление и отправяне на покани за участие само до две фирми – държавният холдинг ТЕРЕМ ЕАД и частната компания регистрирана у нас „Ротсас Интернешънъл” ЕООД.

От решението на военния министър се вижда, че няма основание за отстраняване на „Ротсас Интернешънъл” и че компанията е подала оферта, която отговаря на всички условия. Затова и тя ще бъде натоварена с изпълнението на поръчката.

Фирмата „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е фактически представител на компанията Bell у нас. От доклада за работата на комисията се вижда, че фирмата практически ще е посредник на немската компания Motorflug Baden-Baden GmbH, която ще извърши реалните ремонтни работи.

Поръчката, чиято прогнозна стойност е 375 000 лева без ДДС, е за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, както и и проверка на контролно-измервателна апаратура.

Поръчката бе пусната на 6 август. По-рано през годината се провали друга поръчка със същия предмет, тъй като не се яви нито един кандидат.

Свързани теми

Предишна публикация
Русия публикува кадри от командировката на Су-57 в Сирия
Следваща публикация
Генерал Боцев очаква договора за изтребителя да е подписан през май – юни 2019 г.
65 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът поиска президента Радев да поеме вината за инцидентите в авиацията

Премиерът Бойко Борисов поиска от Румен Радев, в качеството му на бивш командир на Военновъздушните сили, да поеме вината за инцидентите с летателни апарати от състава на ВВС. Това Борисов каза днес, 25 август 2018 г.

Меню