Първи полети за годината в Безмер

121 прочитания

Днес, 17 януари се изпълниха първите полети за 2019 г. в авиобаза Безмер. Заместник-командирът на базата подполковник Милен Димитров с началника на щаба на авиационната ескадрила майор Радостин Люцканчев изпълниха полет в зона и по маршрут на пределно малка височина, с което дадоха началото на летателната дейност за годината. Това съобщиха от ВВС.

След тях излетя майор Антон Дойчев, който изпълни задача за бомбопускане и стрелба по земна цел на авиационен полигон „Елена“. До края на летателната смяна в полетите се включиха и останалите пилоти от авиобазата с изпълнение на задачи на пределно малка височина и на авиационния полигон. Инженерно-техническия и личния състав от логистиката успешно изпълниха задачите по осигуряване на полетите и постигане целите на летателната смяна.

Свързани теми

Предишна публикация
Швеция уважава българското решение, но е убедена, че има по-добра оферта
Следваща публикация
Рекордна 2018 г. за морските летища
121 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството даде 310 000 лв. целево, за оборудване на вертолети Cougar за гасене на пожари

Правителството одобри допълнителни разходи в размер 310 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. Средствата са необходими за привеждане на два броя вертолети AS 532AL Cougar в готовност за изпълнение на задачи по гасене на горски пожари от въздуха. Това е гласувано на заседанието от днес, 27 юни 2018 г.

Заради беларуския ремонт на Су-25 Народното събрание прие законови промени

Чрез законови промени в последния момент, Народното събрание даде възможността МО само да си издава разрешения за експорт на въоръжение, като по такъв начин се преодолява патовата ситуация около ремонта на Су-25 в Беларус. Това стана днес, 31 юли 2019 г.

Екипажът на катастрофиралия Ми-17 е имал 17 – 18 часа във въздуха от началото на годината

Командирът на катастрофиралия вертолет Ми-17 капитан Пламен Панталеев е имал 18 часа нальот от началото на годината, а вторият пилот капитан Стоян Неделчев е имал 17 часа. Това бе съобщено на брифинг на командването на ВВС, който се проведе днес, 12 юни 2018 г. Въпреки мизерният им нальот, за сега водеща е версията за технически отказ.

Меню