Първи полети за годината в Безмер

122 прочитания

Днес, 17 януари се изпълниха първите полети за 2019 г. в авиобаза Безмер. Заместник-командирът на базата подполковник Милен Димитров с началника на щаба на авиационната ескадрила майор Радостин Люцканчев изпълниха полет в зона и по маршрут на пределно малка височина, с което дадоха началото на летателната дейност за годината. Това съобщиха от ВВС.

След тях излетя майор Антон Дойчев, който изпълни задача за бомбопускане и стрелба по земна цел на авиационен полигон „Елена“. До края на летателната смяна в полетите се включиха и останалите пилоти от авиобазата с изпълнение на задачи на пределно малка височина и на авиационния полигон. Инженерно-техническия и личния състав от логистиката успешно изпълниха задачите по осигуряване на полетите и постигане целите на летателната смяна.

Свързани теми

Предишна публикация
Швеция уважава българското решение, но е убедена, че има по-добра оферта
Следваща публикация
Рекордна 2018 г. за морските летища
122 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Заместник-министър Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, като правилни

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, който вчера, 21 август 2018 г., мина през далекопровод, като правилни. Това заяви той днес пред bTV.

Правителството заговори за пренасочване на военни вертолети към медицински и противопожарни задачи

Премиерът Бойко Борисов заговори за пренасочване на военни вертолети към изпълнение на медицински и противопожарни задачи. Това заяви той на заседанието на Министерски съвет, което бе проведено днес, 18 януари 2018 г.

Меню