Валидираха пощенска марка по случай 50-годишнината на РВД

879 прочитания

Пощенска марка по случай 50-годишнината на ДП РВД беше валидирана днес, 15 февруари 2019 г., от министъра на транспорта Росен Желязков, зам.-министъра Димитър Геновски, Генералния директор на РВД Георги Пеев и главния изпълнителен директор на „Български пощи“ Деян Дънешки.

Те сложиха печат на изданието, което представлява една пощенска марка в блок на стойност 2 лева в тираж 7 000 броя. Художник е Емилио Бората и от днес може се намери в пощенските станции в страната.

„РВД ще обслужва и летището в Истанбул, ние сме много по-напред в сектора от водещи държави в Европа, като Германия и Франция. Ако трябва да сравняваме минутите на закъснение, при нас те граничат с нула. Представете си най-голямото летище в света, каквото е това в Истанбул, да се обслужва от българското РВД”, заяви министърът Росен Желязков по време на церемонията.

Генералният директор Георги Пеев благодари на всички бивши и настоящи служители на ДП РВД и обяви, че дружеството е предприело средносрочни и дългосрочни мерки за осигуряване на необходимия капацитет в българското въздушно пространство. Те са свързани както с инфраструктурата, така и с необходимия човешки ресурс – ръководители на полети и инженери.

Гостите посетиха оперативната зала и тренажора за обучение, където им беше показано как на практика се обслужва трафика на България.

Свързани теми

Предишна публикация
L-410 поднови полетите си у нас
Следваща публикация
Министър Каракачанов обеща договор за F-16 до края на юни
879 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Взимат мерки за намаляване на шума на летище София

Във връзка с нарастването на въздушния трафик на столичното летище, ДП РВД, ГД ГВА и Летище София предприеха допълнителни мерки за ограничаване на самолетния шум до летище София, влезли в сила от 26 април 2018 г.

„Дни на отворени врати“ в ДП РВД

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” стартира пролетната сесия за набиране на кандидати за Ръководители на полети с „Дни на отворени врати“ на 28 февруари и 7 март 2018 г. Това съобщават от предприятието.

РВД организира дни на отворените врати

В рамките на един месец ДП РВД ще организира три пъти „Дни на отворени врати“. Те ще се състоят съответно на 25 февруари, 7 март и 29 март 2019 г. Това съобщават от държавното предприятие.

Меню