Пакистан затвори въздушното си пространство

784 прочитания

Пакистанската гражданска въздухоплавателна администрация затвори напълно въздушното пространство на страната, както за международен, така и за вътрешен трафик. Това става на фона на повишаващото се напрежение между Индия и Пакистан.

Пакистан затвори въздушното си пространство по-рано днес, 27 февруари 2019 г., сутринта, след като над Кашмир се състоя въздушен бой между индийски и пакистански изтребители. Затварянето важи до второ нареждане.

Индия от своя страна забрани цивилните полети до девет летища в северната част на страната, които се намират най-близо до спорната област Кашмир. Забраната влезе в сила в 11,30 часа местно време и също важи до второ нареждане.

Затварянето на пакистанското въздушно пространство обърка графиците на редица авиокомпании, тъй като полета през Пакистан е най-краткия път между Европа и Индия и Югоизточна Азия. Дневно над Пакистан прелитат около 800 международни полета.

Заради напрежението в района Qatar Airways съобщи, че спира временно полетите си до осем града в Индия и Пакистан. Спрени са и полетите между Кабул и Индия, които се изпълняват от индийски и афганистански оператори.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия даде детайли за въздушния бой от 27 февруари
Следваща публикация
Въздушно сражение между Индия и Пакистан
784 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Индия даде детайли за въздушния бой от 27 февруари

Индийските ВВС изнесоха детайли за въздушния бой от 27 февруари 2019 г., като твърдят, че в рамките на сражението е свален пакистански изтребител F-16D за сметка на един свален модернизиран МиГ-21 Bison.

САЩ спря доставките на AH-1Z за Пакистан

Съединените щати са отказали да започнат доставката на щурмовите вертолети Bell AH-1Z Viper. Причините за това са политически, съобщава списанието „AirForces Monthly“.

Индия нанесе въздушен удар по пакистанска територия

Индийските ВВС нанесоха въздушен удар по пакистанска територия в отговор на терористично нападение от по-миналата седмица. Резултатите от въздушния удар са неясни. Това стана днес, 26 февруари 2019 г.

Меню