Пакистан затвори въздушното си пространство

784 прочитания

Пакистанската гражданска въздухоплавателна администрация затвори напълно въздушното пространство на страната, както за международен, така и за вътрешен трафик. Това става на фона на повишаващото се напрежение между Индия и Пакистан.

Пакистан затвори въздушното си пространство по-рано днес, 27 февруари 2019 г., сутринта, след като над Кашмир се състоя въздушен бой между индийски и пакистански изтребители. Затварянето важи до второ нареждане.

Индия от своя страна забрани цивилните полети до девет летища в северната част на страната, които се намират най-близо до спорната област Кашмир. Забраната влезе в сила в 11,30 часа местно време и също важи до второ нареждане.

Затварянето на пакистанското въздушно пространство обърка графиците на редица авиокомпании, тъй като полета през Пакистан е най-краткия път между Европа и Индия и Югоизточна Азия. Дневно над Пакистан прелитат около 800 международни полета.

Заради напрежението в района Qatar Airways съобщи, че спира временно полетите си до осем града в Индия и Пакистан. Спрени са и полетите между Кабул и Индия, които се изпълняват от индийски и афганистански оператори.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия даде детайли за въздушния бой от 27 февруари
Следваща публикация
Въздушно сражение между Индия и Пакистан
784 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Въздушно сражение между Индия и Пакистан

Рязка ескалация на напрежението между Индия и Пакистан доведе до въздушно сражение между ВВС на двете страни, като резултатите от тях все още не са напълно ясни. Това стана днес, 27 февруари 2019 г.

САЩ са отказали да изпратят инструктори за F-16 на Турция

САЩ са отказали да изпратят инструктори за обучение на F-16 в турските ВВС. Анкара е направила такова запитване наскоро поради проблеми с обучението на нови изтребителни пилоти. Това съобщава турския вестник Hürriyet.

Индия даде детайли за въздушния бой от 27 февруари

Индийските ВВС изнесоха детайли за въздушния бой от 27 февруари 2019 г., като твърдят, че в рамките на сражението е свален пакистански изтребител F-16D за сметка на един свален модернизиран МиГ-21 Bison.

Меню