Все още няма договор за Су-35 с Египет

578 прочитания

Процесът по продажба на Су-35 е напреднал, но все още няма подписан договор. Това е съобщил днес, 26 март 2019 г. заместник-директорът на „Рособоронэкспорт” Сергей Корнев, цитиран от „Интерфакс”.

Корнев е заявил, че по темата се е изговорило много, но ако има подписан твърд договор, това ще бъде съобщено официално. Той е казал още, че за продажбата на Су-35 се работи не само с Египет, но и с други потенциални клиенти. Той е направил коментарите си в рамките на отбранителното изложение LIMA-2019, което се провежда в момента в Малайзия.

Миналата седмица руският бизнес вестник „Коммерсантъ” съобщи, че с Египет е била подписана сделка за продажбата на повече от 20 броя Су-35, а по-късно други руски медии дори съобщиха, че производството на самолетите вече е започнало.

В същото време, посланикът на Индонезия в Русия е заявил, че доставките на Су-35 за страната му ще започнат до края на годината, въпреки че има все още неизяснени моменти в метода на плащане. Посланикът е потвърдил, че договорът за доставка на 11 изтребителя от този тип е подписан. Той е признал, че от страна на САЩ е имало определен натиск за отказ от сделката, но той е бил париран.

Свързани теми

Предишна публикация
Saab ускорява тестовете на Gripen E
Следваща публикация
ТЕРЕМ ЕАД ще ремонтира българските Ми-17 и Ми-24
578 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ изпратиха обвързваща оферта за осем F-16 Block 70

Правителството на САЩ е изпратило обвързваща оферта и проектодоговор за покупката на осем многоцелеви изтребители F-16C/D Block 70. Това съобщи посолството на Съединените щати в България днес, 17 юни 2019 г.

МО отхвърля информацията, че Турция ще охранява небето ни

Министерството на отбраната отхвърли внушенията, които се появиха в някои медии, че се водят преговори с Турция за съвместна охрана на въздушното ни пространство. По-рано днес, 29 май 2018 г., в редица медии се появи новината, че страната ни преговаря с Турция за съвместен „ер полисинг“. Тя бе на база погрешно тълкуване на Доклада за състоянието на въоръжените ни сили. 

Министър Каракачанов ще търси и оферти за новопроизведени изтребители от САЩ и Италия

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов смята, че трябва да се поискат оферти за новопроизведени изтребители от САЩ и Италия. Това каза той днес, 18 октомври 2017 г., в ефира на сутрешния блок на БНТ1.

Меню