Все още няма договор за Су-35 с Египет

578 прочитания

Процесът по продажба на Су-35 е напреднал, но все още няма подписан договор. Това е съобщил днес, 26 март 2019 г. заместник-директорът на „Рособоронэкспорт” Сергей Корнев, цитиран от „Интерфакс”.

Корнев е заявил, че по темата се е изговорило много, но ако има подписан твърд договор, това ще бъде съобщено официално. Той е казал още, че за продажбата на Су-35 се работи не само с Египет, но и с други потенциални клиенти. Той е направил коментарите си в рамките на отбранителното изложение LIMA-2019, което се провежда в момента в Малайзия.

Миналата седмица руският бизнес вестник „Коммерсантъ” съобщи, че с Египет е била подписана сделка за продажбата на повече от 20 броя Су-35, а по-късно други руски медии дори съобщиха, че производството на самолетите вече е започнало.

В същото време, посланикът на Индонезия в Русия е заявил, че доставките на Су-35 за страната му ще започнат до края на годината, въпреки че има все още неизяснени моменти в метода на плащане. Посланикът е потвърдил, че договорът за доставка на 11 изтребителя от този тип е подписан. Той е признал, че от страна на САЩ е имало определен натиск за отказ от сделката, но той е бил париран.

Свързани теми

Предишна публикация
Saab ускорява тестовете на Gripen E
Следваща публикация
ТЕРЕМ ЕАД ще ремонтира българските Ми-17 и Ми-24
578 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Плевнелиев защити Ненчев по делото за поддръжката на МиГ-29

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) защити бившия военен министър Николай Ненчев, като заяви, че решението да се залага на ремонт в Полша на българските МиГ-29 не било само негово, а било в отговор на цялостната стратегия на държавата с оглед на ангажиментите към НАТО.

Правителството поиска официално мандат от Парламента за преговори за F-16

Правителството поиска от Народното събрание официален мандат за преговори за закупуването на изтребители F-16 от САЩ. Това стана на закрито заседание, което се проведе днес, 9 януари 2019 г.

Министър Каракачанов: За изтребителя ще се опитаме да се придържаме към бюджета, без да губим бойни способности

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че при преговорите за покупка на F-16 ще бъде направен опит за придържане към бюджета, но при запазване на бойните способности, които се искат. Той обаче не каза колко е този бюджет. Това каза той вчера, 5 май 2019 г., пред журналисти.

Малайзия подписа за 18 броя FA-50

Малайзия подписа договор за покупката на 18 леки бойни самолета FA-50. Споразумението бе разписано с…
Меню