Boeing се защитава след съмнения в качеството на работа на втората линия за 787

6K прочитания

Самолетостроителят Boeing се хвърли в защита, след като статия в авторитетния вестник New York Times описва втората линия за сглобяване на модела 787, като страдаща от тежки проблеми в качеството на работа. Това пише Flightglobal.

New York Times публикува на 20 април статия, която се базира на вътрешна кореспонденция на Boeing, както и разговори с настоящи и бивши служители на втората линия за сглобяване, която се намира в Чарлстън, Южна Каролина. В материала се описва, че качеството на работа на линията е лошо, а служителите са непрекъснато притискани да работят бързо, а не качествено, за да могат самолетите да се предават на клиентите в срок.

Статията разказва и за проблеми с безопасността, включително производствени дефекти и непрекъснати проблеми с оставяне на чужди предмети в новопроизведените 787.

Вицепрезидентът на Boeing, Брат Забак е защитил производствената линия в Чарлстън, като е нарекал материала в New York Times „изкривен и неточен”.

Забак е заявил, че самолетите, които се сглобяват в Чарлстън отговарят на всички стандарти, не само на компанията, но и на FAA, както и на клиентите, които приемат самолетите. Според него, всичко което се прави на тази линия е повод за гордост, както за него, така и за всички работници там.

Вицепрезидентът на Boeing обобщава статията на New York Times, като „обидна и подвеждаща”, като заявява, че описаната атмосфера е в абсолютен разрез с ценностите на компанията му.

„Качеството е основата, на която всичко останало ступва”, заявява Забак.

В последните седмици облаците около Boeing се сгъстяват. Освен, че моделът 737 Max е спрян от полети след две тежки катастрофи и не е ясно, кога ще бъдат възстановени те, има трудности и с доставките на танкерите KC-46A. ВВС на САЩ отказа да ги получава, след като бяха открити чужди предмети на борда на самолетите. Освен това се инкасира и сериозно забавяне с космическия кораб Starliner.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin откри новата си производствена линия за F-16
Следваща публикация
Още $22 млрд. ще бъдат дадени за софтуерния ъпдейт Block 4 за F-35
6K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ спряха от полети Boeing 737 Max

Американската гражданска авиационна администрация FAA обяви, че спира от полети всички Boeing 737 Max, които се оперират от авиокомпании базирани в страната. Решението влиза в сила веднага.

Катар получи първия F-15QA

На церемония провела се на 25 август 2021 г. Катар получи официално своя първи многоцелев…

САЩ може да наложат 220% мито върху CSeries

Комисията по международна търговия на САЩ е предложила да се налага 220% наказателно мито върху всички пътнически самолети Bombardier CSeries, които се внасят в САЩ. Решението идва след жалба от страна на Boeing.

Авиокаст: Епизод 17

Продължаваме с темата за полетите София – Скопие и какво въобще се случва с оператора…

Boeing 737 Max 7 изпълни дебютен полет

Най-малката модификация на поколението Max на Boeing 737 изпълни вчера, 16 март 2017 г., своя първи полет. Прототипът на 737 Max 7 направи над три часов полет в района на Сиатъл.

Меню