Още $22 млрд. ще бъдат дадени за софтуерния ъпдейт Block 4 за F-35

615 прочитания

САЩ ще дадат малко над $22 млрд. за разработка и интеграция на софтуерния ъпдейт Block 4, който е предназначен за изтребителите F-35. Това съобщава Bloomberg.

През миналата седмица Пентагонът е дал на Конгреса на САЩ доклад за това как се движат големите оръжейни програми, включително и F-35. Според доклада, с който Bloomberg разполага, стойността на придобиването на всички планирани F-35 е нараснала от $406,2 млрд. на $428,4 млрд.

Причината за допълнителните $22,2 млрд. е сумата за разработка и интеграция на следващия голям софтуерен ъпдейт за изтребителите F-35, който е наречен Block 4. В неговите рамки се предвижда интеграцията на голям брой нови оръжия и добавяне на множество различни нови способности на самолета.

В края на миналата година се оценяваше, че Block 4 ще струва $16 млрд. и то не само за Пентагона, но и за международните партньори в програмата. Сумата от $22 млрд. в последните оценки са само парите, които САЩ трябва да вложи.

Според същия документ, до 2077 г. САЩ ще похарчат за покупката, разработката и поддръжката на флота си от F-35 $1,196 трилиона, което е със $73 млрд. повече в сравнение с оценката от миналата година. Всичко това става на фона на обещанията на производителя Lockheed Martin, че цената на програмата ще пада с времето.

Повишаващите се разходи около F-35 ще имат отражение в Конгреса на САЩ. От своя страна Пентагона планира леко да намали темпа, с който поръчва този изтребител в следващите години.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing се защитава след съмнения в качеството на работа на втората линия за 787
Следваща публикация
Азербайджан е получил всички пакистански учебни самолети Super Mushshak
615 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Япония проучва възможностите да се сдобие със самолетоносачи

Япония проучва възможността да преработи вертолетоносачите от клас Izumo в пълноценни самолетоносачи, които да могат да оперират с F-35B. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници в японското правителство.

Авиокаст: Епизод 15

На фона на ескалиращата война в Украйна след руската инвазия там, усилено се заговори за…

Великобритания получи първите си F-35B

Великобритания получи първите четири многоцелеви изтребители от следващо поколение F-35B. Самолетите пристигнаха вчера, 6 юни 2018 г., в базата на Кралските ВВС Мархам в Норфък.

Путин поиска покупката на 76 броя Су-57 до 2028 г.

Руският президент Владимир Путин заяви днес, 15 май 2019 г., че в най-скоро време страната му ще поръча 76 изтребителя от пето поколение Су-57. Машините трябва да бъдат доставени до 2028 г.

Меню