В Румъния е открит катастрофирал Ка-26 без регистрация

1K прочитания

В Румъния е бил открит катастрофирал вертолет Ка-26 без каквато и да е била регистрация по него. Инцидентът е станал в близост до границата с Украйна и се предполага, че машината е използвана за превоз на контрабанда.

Вертолетът е бил случайно открит на 9 май 2019 г. от местни жители в района на село Съпица, Северна Румъния. Селото е практически на границата с Украйна, в Карпатите. Предвид състоянието на трупа на пилота, се предполага че катастрофата е станала две – три седмици по-рано.

Вертолетът е Ка-26, но по него е нямало нанесена регистрация, нито каквито и да е други опознавателни знаци. Машината е била камуфлажирана.

Според румънски медии, пилотът е бил 48-годишен беларуски гражданин, а най-вероятното предназначение на вертолета е превоз на контрабандни товари между Румъния и Украйна.

Предполага се, че вертолетът се е сблъскал с терена при полет в лоши метеорологични условия.

Преди малко повече от четири години, през март 2015 г., в Украйна катастрофира Ан-2, който е изпълнявал нощен полет между Беларус и Украйна, с цел контрабанда на цигари. При инцидента тогава загинаха двама души.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия получи първия си AH-64
Следваща публикация
Ирак получи всички поръчани F-16
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Инцидент с Ка-26 в Свищов

Селскостопански вертолет Ка-26 е претърпял инцидент днес, 23 април 2018 г., в Свищов. Няма пострадали, а материалните щети са минимални.

Режимът MCAS в управлението на катастрофиралия 737 Max е бил изключен, но се е задействал отново

Режимът MCAS в системата за управление на катастрофиралия етиопски Boeing 737 Max е бил изключен от екипажа, но след това се е задействал отново по неясни причини и е насочил самолетът към земята. Това са заявили за Reuters източници запознати с хода на разследването.

Меню