Български C-27J участва на тренировка в Румъния

733 прочитания

Днес, 12 май 2019 г. летателен и инженерно-технически състав от 16-а транспортна авиационна група се пребазира в Румъния с военно-транспортен самолет C-27J Spartan. Това съобщиха от ВВС.

На летище Отопени, до Букурещ ще се проведе международната тренировка „European Spartan Exercise – 2019“, която ще се проведе в периода от 12 до 24 май 2019 г.

На тренировката ще вземат участие почти всички оператори на C-27J в Европа – България, Италия, Румъния, Словакия и Литва. С наблюдатели ще участват Австралия, Гърция и САЩ. Тренировката е в рамките на европейската инициатива European Air Transport Fleet (EATF).

Основната задача е операторите на типа в Европа да се запознаят с процедурите си и да работят за тяхното уеднаквяване и да подобряват съвместимостта си.

Сн. ВВС на Румъния

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: Цените на F-16 не ни удовлетворяват, преговорите продължават
Следваща публикация
Участва ли турска фирма в процедурата за концесиониране на летище София?
733 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС демонстрираха способности пред Комитета по политика и сигурност на ЕС

Посланиците в Комитета по политика и сигурност на Европейския съюз (КОПС) посетиха авиобаза Граф Игнатиево днес, 7 юни 2018 г., където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските ВВС. Това съобщават от МО.

Безмер с нов командир

Днес, 18 февруари 2019 г. в Базата за предно разполагане – Безмер се проведе тържествена церемония по смяна на командването. Досегашният командир на военното формирование полковник Валентин Иванов сдаде длъжността на своя заместник подполковник Милен Димитров. Това съобщават от ВВС.

ВВС с анализ за 2017 г.

Изминалата 2017 г. беше една динамична година, с многобройни предизвикателства и постигнати отлични резултати във всички направления от дейността на ВВС. Основният акцент бе върху индивидуалната и колективна подготовка на личния състав от Военновъздушните сили, което е видимо от резултатите в тази област. Това се казва в анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплина във ВВС, който бе направен днес, 17 януари 2018 г.

Меню