ВВС тренира със Сухопътни войски

235 прочитания

За повишаване подготовката и подобряване на взаимодействието между формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили, на полигоните на 61-ва механизирана бригада се поставиха основите на съвместни занятия между личен състав от СВ, в частност от 61-ва Стрямска механизирана бригада и летателни средства и личен състав от 24-та авиобаза Крумово. Това съобщиха от Сухопътни войски.

В тренировките взимат участие механизираните батальони, батальон ISTAR (Intelligence surveillance target acquisition and reconnaissance) от 61-ва бригада и вертолет Cougar от състава на ВВС.

По време на занятието се отработват въпроси по осигуряване на площадка за кацане на летателните средства, подход, натоварване и стоварване на личен състав и материални средства с цел предислоциране от един район в друг.

Подобни практики имат доказана ефективност при повишаване на натренираността и взаимодействието между формированията от видовете Въоръжени сили. Съвместните мероприятия ще продължат и в бъдеще, като придобитите способности ще бъдат приложими при провеждането на общи операции, съобщават още от Сухопътни войски.

Свързани теми

Предишна публикация
България и Гърция проведоха съвместни полети в рамките на „Green Bridge – 2020”
Следваща публикация
Генерал Стойков участва в церемонията по сертификация на канадските изтребители в Румъния
235 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Вторият живот на МиГ-29 в България – част 2

Александър МЛАДЕНОВ продължава да описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на изтребителя МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г.

Сърбия преговаря за още Ми-17

Сръбското правителство преговаря за още транспортни вертолети Ми-17. Това е заявил сръбския президент Александър Вучич, вчера 1 декември 2017 г.

Меню