ВВС тренира със Сухопътни войски

234 прочитания

За повишаване подготовката и подобряване на взаимодействието между формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили, на полигоните на 61-ва механизирана бригада се поставиха основите на съвместни занятия между личен състав от СВ, в частност от 61-ва Стрямска механизирана бригада и летателни средства и личен състав от 24-та авиобаза Крумово. Това съобщиха от Сухопътни войски.

В тренировките взимат участие механизираните батальони, батальон ISTAR (Intelligence surveillance target acquisition and reconnaissance) от 61-ва бригада и вертолет Cougar от състава на ВВС.

По време на занятието се отработват въпроси по осигуряване на площадка за кацане на летателните средства, подход, натоварване и стоварване на личен състав и материални средства с цел предислоциране от един район в друг.

Подобни практики имат доказана ефективност при повишаване на натренираността и взаимодействието между формированията от видовете Въоръжени сили. Съвместните мероприятия ще продължат и в бъдеще, като придобитите способности ще бъдат приложими при провеждането на общи операции, съобщават още от Сухопътни войски.

Свързани теми

Предишна публикация
България и Гърция проведоха съвместни полети в рамките на „Green Bridge – 2020”
Следваща публикация
Генерал Стойков участва в церемонията по сертификация на канадските изтребители в Румъния
234 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206

Компанията „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е избрана за изпълнител на обществената поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от решение на министъра на отбраната от 16 ноември 2018 г., публикуван на сайта на МО.

30 години МиГ-21бис в България

В началото на 80-те МиГ-21 вече не е най-способният български изтребител, но остава най-многобройният през цялото десетилетие, с нови попълнения на авиопарка. През 1978 г. в ПВО и ВВС постъпва първата ескадрила прехващачи МиГ-23 от варианта МФ, допълнени от варианта МЛА през 1982 и МЛД през 1984–1985 г. в 18-и иап в Доброславци. Превъоръжаването с бойни самолети от трето поколение за изтребителната авиация обаче свършва дотук, защото се оказва прекалено скъпо начинание. За да се компенсира недостигът на качеството, се налага да се заложи на количеството, при това на изключително ниска цена.

Стартира приема за ВВВУ

Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ започна кампания по прием на курсанти за учебната 2023/2024…
Меню