Нови инструктори на PC-9

94 прочитания

От днес, 22 май 2018 г., отрядът на инструкторите във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се увеличи с още двама пилоти. Това съобщават от ВВС.

След проведен изпит старши лейтенантите Светослав Пентиев и Александър Иванов бяха допуснати до инструкторска работа на самолет Pilatus РС-9М.

За да достигнат до този етап от професионалното си развитие, те завършиха курса за интензивна летателна подготовка, който се проведе поетапно на самолети РС-9М и на L-39ZA. Младите пилоти усвоиха широк спектър от способности и присвоиха степен за класна специалност „Военен пилот – първи клас”.

Обучението им продължи с наземни и тренажни занятия за инструктори по Програмата „Усъвършенстване на подготовката на РС-9М”. Придобиха знания по методиката за летателно обучение, авиационна психология, военна педагогика и изпълниха предвидените полети от втора кабина за придобиване на инструкторска правоспособност.

Изпитът се проведе под контрола на командира на ВВУБ „Георги Бенковски” – полковник Петър Банков, с изпитващи майор Пламен Ковачев и капитан Борислав Цанов. Тяхното мнение бе, че бъдещите инструктори се справят отлично, притежават необходимите качества, висока мотивация и увереност да обучават курсантите-пилоти.

Свързани теми

Предишна публикация
МО призна, че има сериозни проблеми в осигуряването на мисията „ер полисинг”
Следваща публикация
Останките от изтребителя на Тодор Розев бяха превозени до НВИМ
94 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Вторият живот на МиГ-29 в България – част 2

Александър МЛАДЕНОВ продължава да описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на изтребителя МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г.

Подготвят авиодиспечери във ВВУБ

Курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Войник – авиодиспечер” стартира за първи път в Центъра за подготовка и обучение на ВВУБ „Георги Бенковски”. Това съобщиха от ВВС.

Президентът Радев критикува политическите реакции на случая в Граф Игнатиево

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев разкритикува политическите реакции около случая в авиобаза Граф Игнатиево. Радев заяви, че напрежението в сектор „Сигурност” е тревожно и за него имало социални, технически и психологически причини.

Меню