Пълномащабното производство на F-35 отново се отлага

372 прочитания

Решението за стартиране на пълномащабното производство на F-35 се отлага отново, след като ключови тестове, няма да се проведат през тази година. Това съобщава Defense News.

Последните мащабни тестове, които трябва да се осъществят с F-35, ще се проведат основно във виртуална среда, където ще се моделират високорискови сценарии срещу много сериозни заплахи. Всичко това, не може да се разиграе в реална среда.

Тестовете, които се планираха за декември 2020 г. вече са отложени за неопределена дата през следващата година. От Пентагона са потвърдили за изданието, че тестовете се отлагат, но не са отказали да назоват нов срок за тяхното провеждане.

Това е поредното отлагане на въпросните тестове. Оригиналните планове бяха, те да се проведат през 2017 г.

Решението за стартиране на пълномащабно производство трябваше да бъде взето през март 2021 г. То идва след провеждане на въпросните виртуални изпитания и след техния анализ.

Няма конкретна информация, какво е наложило поредното отлагане. Възможно е да се касае за забавяне във връзка с панемията от COVID-19, но е възможно и да се касае а софтуерни проблеми около F-35.

Решението за стартирането на пълномащабното производство е основно символичен акт, който трябва да покаже, че F-35 отговаря на абсолютно всички изисквания на Пентагона. Типът вече се строи в мащаби и темпове, които далеч надхвърлят тези при други бойни самолети.

Така например, към 1 октомври 2020 г., на САЩ и другите клиенти са предадени 570 серийни F-35. За тази година, Lockheed Martin планира да сглоби 121 самолета, което е с 20 по-малко от предварително планираната бройка. Причината за намалението е най-вече пандемията.

За следващата година се планира сглобяването на 160 изтребителя.

Свързани теми

Предишна публикация
Първият сериен комплект БЛА „Орион” е предаден на руските въоръжени сили
Следваща публикация
Морската пехота пенсионира AH-1W Super Cobra
372 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Graf Tech MiG-29 bulaf

Авиобаза Граф Игнатиево работи в условията на извънредно положение

Летателната дейност на екипажите на самолети МиГ-29, носещи бойно дежурство, се провежда регулярно с цел поддържане на подготовката и носене на непрекъснато бойно дежурство. Това се казва в съобщение на МО, публикувано днес, 24 април 2020 г.

Подробности за катастрофата с египетски Rafale

Египетските ВВС със сигурност са загубили Rafale EM в катастрофа, която е станала факт на 28 януари 2019 г. Това пише френското издание Mediapart. Египет, обаче отрича да е имало инцидент с Rafale.

Румъния е получила оферти за допълнителни F-16

Румъния е получила няколко оферти за допълнителни изтребители F-16 и в момента се водят преговори с потенциалните доставчици. Това е заявил румънският военен министър Михай Фифор в петък, 11 май 2018 г.

Япония се сбогува с F-4

Последната строева ескадрила на японските ВВС, която лети на изтребителя F-4 Phantom проведе церемония по…
Меню