Стартира курс за приучаване на L-39ZA

224 прочитания

Днес, 16 август 2022 г., лейтенант Димитър Ташев и лейтенант Янул Димитров от авиобаза Граф Игнатиево започват летателната си подготовка на учебно-бойния самолет L-39ZA в рамките на курс за приучване на типа самолет. Това съобщиха от ВВС.

Началник на курса е майор Павел Джуров, началник на служба „Безопасност на полетите и обективен контрол“ в авиобаза Граф Игнатиево. Под негово ръководство и на инструкторите майор Петър Милков и капитан Георги Чаушев ще се осъществи цялостната подготовка на обучаемите.

Двамата млади летци, които преди година завършиха ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, приключиха успешно своята теоретична подготовка в началото на месец август и продължават с летателното си обучение до края на календарната година.

В рамките на курса те следва да преминат всички летателни подготовки, необходими за бойно използване денем, прости метеорологични условия, за да им бъде присвоена степен за класна специалност „Военен пилот трети клас“ на L-39ZA.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС извършиха медицинска евакуация на тежко пострадал
Следваща публикация
И днес вертолет Ми-17 гасеше пожари в страната
224 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС участват в „Тракийска звезда 2018”

Българските Военновъздушни сили ще вземат участие в съвместна летателна тренировка “Тракийска звезда 2018”, която започва от днес, 16 юли 2018 г. Това съобщават от ВВС.

Спряха поръчката за ремонт на Ан-30

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт и удължаване на ресурса на единствения Ан-30 се прекратява. Това се чете в решение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 28 януари 2019 г. Мотивите за това са открити нарушения.

Меню