МО иска да усвои ремонта на катапултните кресла на PC-9M

18 прочитания

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Усвояване на изпълнението на регламентни работи на катапултни кресла на самолети PC-9M”.

Процедурата се открива с решение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 26 юли 2018 г. Очакваната стойност на поръчката е 1 166 666,67 лева без ДДС.

Поръчката включва доставка на оборудване и консумативи и извършване на обучение за поддръжка на катапултни седалки Mk CH11A-3/4 за катапултни кресла на самолети PC-9M, което включва комплексно изпълнение на следните услуги и доставки: Обучение на авиационен инженерно-технически състав, оказване на техническа помощ при извършване на периодично обслужване и войскови ремонт на катапултните седалки Mk CH11A-3/4, както и при изпълнение на сервизни бюлетини, доставка на пиротехнически средства, резервни части и консумативи, необходими за осигуряване на техническото обслужване на катапултните седалки Mk CH11A-3/4, доставка на оборудване (инструмент, контролно-измервателна и контролно-проверовъчна апаратура (КПА/КИА)) за изпълнение на периодично обслужване на катапултните седалки и доставка и/или актуализация на техническа документация.

Регламентните работи по катапултните кресла на PC-9M са една от основните му ахилесови пети, от към логистика и финанси. Поддръжката им се извършваше от производителя на самолета е беше доста скъпа. Поради това ВВС отдавна имаха амбиция да поемат поддръжката сами, като купуват само консумативи. По всичко личи, че тази добра инициатива ще стане факт.

Свързани теми

Предишна публикация
Община Пловдив поиска летището на града
Следваща публикация
МО призна, че има грешки в документацията за ремонта на Ми-17 и Ми-24
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

M-346FA Fighter Attack

Платена публикацияГеополитическата ситуация в Източна Европа е по-сложна от всякога и много от страните-членки на…

Провали се поръчката за усвояване на ремонта на катапултните кресла на PC-9

Процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет „Усвояване на изпълнението на регламентни работи на катапултни кресла на самолети PC-9M” се провали. Това се чете в решение на министъра на отбраната от 27 септември 2018 г.

Меню