Два Ми-17 гасят цял ден пожара в Кресненското дефиле

21 прочитания

Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили днес, 25 август 2017 г., продължиха да помагат в овладяването на огнената стихия в землищата на селата Мечкул и Ощава, община Симитли. Това съобщиха от МО.

Два вертолета Ми-17 от авиобаза Крумово от 07,00 часа сутринта изпълняват задачи за потушаването на пожара. Всеки от екипажите работи в продължение на шест часа като вертолетите се редуват в обливането на горските масиви и тревните площи с вода от въздуха. До 16,30 часа те са направили над 70 захода, а в района на пожара са изсипани близо 140 тона вода. Екипажите на Ми-17 ще продължат своята работа до настъпването на вечерта.

Двата вертолета бяха задействани за работа по пожара вчера следобед.

От 05,00 часа тази сутрин и 85 военнослужещи от състава на Сухопътните войски помагат за овладяването на огнената стихия в Кресненското дефиле. Двата модула са от военни формирования 54 060 – Благоевград и 28 610 – София. Военнослужещите използват противопожарни автомобили, авторазливна станция и транспортна техника в борбата с огнената стихия. До късно тази вечер те ще оказват помощ на населението в района.

Свързани теми

Предишна публикация
И днес два Ми-17 гасиха пожара в Кресненското дефиле
Следваща публикация
В началото на септември ще се проведе българо-израелска летателна тренировка
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО отхвърля информацията, че Турция ще охранява небето ни

Министерството на отбраната отхвърли внушенията, които се появиха в някои медии, че се водят преговори с Турция за съвместна охрана на въздушното ни пространство. По-рано днес, 29 май 2018 г., в редица медии се появи новината, че страната ни преговаря с Турция за съвместен „ер полисинг“. Тя бе на база погрешно тълкуване на Доклада за състоянието на въоръжените ни сили. 

Авиокаст: Епизод 9

Новият епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас. В него,…
Меню