Два Ми-17 гасят цял ден пожара в Кресненското дефиле

18 прочитания

Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили днес, 25 август 2017 г., продължиха да помагат в овладяването на огнената стихия в землищата на селата Мечкул и Ощава, община Симитли. Това съобщиха от МО.

Два вертолета Ми-17 от авиобаза Крумово от 07,00 часа сутринта изпълняват задачи за потушаването на пожара. Всеки от екипажите работи в продължение на шест часа като вертолетите се редуват в обливането на горските масиви и тревните площи с вода от въздуха. До 16,30 часа те са направили над 70 захода, а в района на пожара са изсипани близо 140 тона вода. Екипажите на Ми-17 ще продължат своята работа до настъпването на вечерта.

Двата вертолета бяха задействани за работа по пожара вчера следобед.

От 05,00 часа тази сутрин и 85 военнослужещи от състава на Сухопътните войски помагат за овладяването на огнената стихия в Кресненското дефиле. Двата модула са от военни формирования 54 060 – Благоевград и 28 610 – София. Военнослужещите използват противопожарни автомобили, авторазливна станция и транспортна техника в борбата с огнената стихия. До късно тази вечер те ще оказват помощ на населението в района.

Свързани теми

Предишна публикация
И днес два Ми-17 гасиха пожара в Кресненското дефиле
Следваща публикация
В началото на септември ще се проведе българо-израелска летателна тренировка
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Отново ще има въздушен парад за 6 май

И тази година ще има въздушен парад по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Над София ще преминат практически всички изправни типове с които разполага българската военна авиация.

Меню